BAM Kosmo op zijn weg naar dekhengst.

Op 14 april 2019 heeft onze kleurkampioen BAM Kosmo de eerste kans gekregen om een alpaca merrie te dekken. Eerst reageerde hij nauwelijks op de afwerende merrie BAM Joyca. Na verloop van tijd en aanwijzingen van Irmgard kreeg hij de basis principes van een dekhengst al aardig onder de knie. Het echt dekken is er nog niet bij. Hij probeert het in ieder geval en doet alles volgens de voorschriften. Een goede start van alpaca hengstje BAM Kosmo op zijn weg naar alpaca dekhengst.

De eerste stap van onze toekomstige alpaca dekhengst. Bam Kosmo op zijn weg naar dekhengst.
De alpaca merrie wil wel maar de jonge Kosmo is onwennig.

Nadat hij de merrie zover heeft gekregen om te gaan liggen gaat hij zelf ook positie kiezen.

Zijn positie is prima. Het erbij behorende geluid maakt hij ook. Het dekken lukte hem nog niet. Te jong nog waarschijnlijk. Hij moet nog twee worden. Hij is wel al goed bezig en hier lijkt BAM Kosmo goed op zijn weg naar dekhengst. Later meer.

Eerste succesvolle dekking

Later dat jaar 2019 heeft BAM Kosmo toch nog een merrie drachtig gekregen. Zijn eerste veulen zal begin augustus 2020 geboren worden. De merrie is de eveneens mooie fawn kleurige jonge merrie BAM Kiki Dee. In augustus 2019, nog net voor het sluiten van de markt heeft hij zijn eerste grote stap gezet. Hij heeft bewezen vruchtbaar te zijn. BAM Kosmo is op zijn weg naar dekhengst. Hij staat inmiddels DNA geregistreerd als gecertificeerde alpaca dekhengst bij de Alpaca Association Benelux.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *