Nakomelingen van onze zwarte alpaca dekhengst

De beste nakomelingen van onze zwarte alpaca dekhengst bij Bamby Alpaca Farm

In de drie jaar dat de zwarte Alpaca dekhengst Sunsetestate Urban Tactics nu hier is heeft hij bij witte en lichter gekleurde merries steeds donkerder gekleurde veulens geproduceerd met nog betere vachteigenschappen dan hun lichter gekleurde moeders. De oudere eerste nakomelingen van onze zwarte alpaca dekhengst hebben op shows mooie prijzen gewonnen. De jongere veulens zijn door de afgelasting van de show nog niet beoordeeld kunnen worden. Er zijn 3 heel mooie bij. Een fawn kleurig hengstje van hem (BAM Magic) is zelfs uitzonderlijk goed. Hij is van dezelfde moeder (BAM Healey) als BAM Kosmo. BAM Kosmo is onze trots. BAM Magic is wel bijna net zo mooi en dan ook nog wat donkerder fawn van kleur. De vachten van drie van de veulens uit 2019 van onze zwarte alpaca dekhengst Sunsetestate Urban Tactics zijn bijzonder mooi. Dicht én fijn en structuur en krimp en glans. Ook twee van zijn merrie veulens uit 2018 zijn geweldig goed. Zijn zwart merrie veulen BAM Laika uit 2018 van BAM Joyca heeft een uitzonderlijk mooie zwarte vacht. Daarnaast heeft onze Urby bij BAM Bamby een prachtige tweeling geproduceerd. De donker bruine tweeling (deels zwart) heeft een fijne wol. Niet goed genoeg om als dekhengsten door hun leven te gaan. Ze zijn lief en halstermak en het zijn prachtige beestjes. Ze zijn verkocht en geruind.

De 5 nakomelingen van onze zwarte alpaca dekhengst (Sunsetestate Urban Tactics) uit 2019
Onze 5 veulens van Sunsetestate Urban Tactics van 2019.
Messi en Monty in de paddock in Vlodrop.
Messi en Monty krijgen alvast wat verkoeling.

De twee merrie veulens uit 2018 van onze zwarte alpaca dekhengst Sunsetestate Urban Tactics hebben op de 2 haltershows en de fleeceshow waaraan ze mochten deelnemen steeds mooie prijzen gewonnen. Zijn allermooiste nakomeling BAM Magic uit 2019 heeft zich jammer genoeg nog niet kunnen laten zien op een alpaca halster show.

BAM Laika wint prijs op de alpaca show Boekel in 2019 bij de zwarte junior merries.
Bij de zwarte junior merries wint BAM Laika een prijs op de alpaca show in Boekel in 2019. Ook Luna wint prijs bij de bruine merries.

Nakomelingen van onze zwarte dekhengst in 2020.

Op 2 mei 2020 wordt een zwart merrie veulen geboren uit een dekking van onze Sunsetestate Urban Tactics met de bruine merrie BAM Joica. Ze krijgt de naam BAM Namasté.

De eerste cria van 2020 is een lief zwart merrie veulentje.

24 mei komt de volgende van onze zwarte dekhengst en de fawn BAM Fantasy. Deze hengst is net zo zwart als zijn vader.

De tweede nakomeling van onze zwarte alpaca dekhengst is een zwart  hengst veulen.
Onze tweede cria in 2020 van Sunsetestate Urban Tactics is al meteen een stoere zwarte boy met een geweldig mooie vacht.

Het vierde veulen van dit seizoen komt van onze Vekofarm Julia uit een dekking van Sunsetestate Urban Tactics. Het veulen is dark fawn van kleur. Is hij ons mooiste veulen ooit? Kan hij later hier concurreren met zijn vader en met BAM Kosmo die middel fawn is en ook uniek mooi?

Nut Cracker met de oortjes getaped buiten en mamma.
BAM Nut Cracker samen met moeder naar de wei.
Na het cria scheren zijn ze ook prachtig.
Nut Cracker voorop en Night Fire pas cria geschoren. Twee beautys.

Het eerste veulen van Sunsetestate Urban Tactics in 2021.

Uit de dekking van onze Urban Tactics en BAM Joyca is op 30 april heel vroeg het eerste veulen van dit jaar geboren. Het is een prachtig bruin merrie veulen. Ze heeft de naam BAM Oudini gekregen.

Oudini is een bijdehand meisje dat al snel weet waar de lekkere melk is.