Nieuws bij Bamby Alpaca Farm

De volgende bootcamp spinnen voor meerdere personen zal plaatsvinden op een nader te bepalen datum. Voorlopig doen we alleen een bootcamp voor hooguit twee personen. Kom alleen of samen met je vriendin. Dat kan dan gewoon op afspraak. Bel Irmgard op 0657677698. Of mail Irmgard op: irmgard@bamby.nl .

Spincursus winter/voorjaar 2024.

Op woensdag 21 februari 2024 is de eerste les van de volgende spincursus. Ook later in 2024 wil Irmgard nog een uitgebreide spin cursus geven. Er kunnen maximaal 5 personen mee doen aan de cursus. Onze cursisten van vorige jaren zijn aan het spinnen en breien/haken van alpacawol. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Naast spinnen van natuurlijke wol leer je ook hoe je alpaca wol moet voorbehandelen. Wassen en kaarden. Ook leer je hoe je er garen van kan maken. Meld je nu nog snel aan bij Irmgard via mail op irmgard@bamby.nl of app naar Irmgard op 0657677698 .

Lontwol te koop.

Biologisch gezuiverde alpaca lontwol te koop van onze mooiste dieren in de kleuren fawn, wit en bruin. Prijs € 8,95 per 100 gram. De alpaca wol is op biologische wijze gezuiverd en tot lontwol gekaard.

Alpaca lontwol in drie verschillende kleuren. Wit, fawn en bruin.
Alpaca lontwol in drie verschillende kleuren. Wit, fawn en bruin.

Rondleiding bij Bamby Alpaca Farm.

Ondanks dat de tweeling inmiddels naar de nieuwe eigenaar is verhuisd, is in het voorjaar van 2022 een bezoek aan Bamby Alpaca Farm de moeite waard. In het afgelopen seizoen 2021 zijn 5 prachtige veulens geboren. De liefste is BAM Olympia. Ze is uniek door haar uiterst fijne vacht en doordat ze met de fles opgevoed wordt (moet worden) is ze heel lief en eigenwijs. Ook de overige vier veulens van afgelopen jaar zijn lief en mooi en halstermak. Ook met de oudere dieren kan aan het halster gewandeld worden over de dijk (rondje Andes) of met de mannen op ons terrein.

BAM Olympia krijgt de fles van Irmgard.
BAM Olympia krijgt de fles van Irmgard.
Nadat Olympia de fles heeft leeggedronken krijgt Irmgard kusjes van Fluffy (Olympia).
Nadat Olympia de fles heeft leeggedronken krijgt Irmgard kusjes van fluffy.
Het eerste veulen van 2020 is op 2 mei geboren. Ze is zwart en haar naam is Namasté.
Het eerste veulen van 2020 is op 2 mei geboren. Ze is zwart en haar naam is Namasté.
De tweeling met moeder Bamby kan ook meekomen naar het kerstgebeuren op uw bedrijf.
In 2020 geen tweeling. In 2021 misschien weer. Moeder Bamby heeft een jaar rust dik verdiend.

Rondlopen met de twee liefste dieren.

Uniek is als we met onze twee liefste alpaca’s komen. Het zijn jonge merries. Ze zijn zeer nieuwgierig. Ze vinden mensen en vooral kinderen geweldig. Ze willen liefst tussen het winkelend publiek meelopen en gaan graag op de foto. Ze eten graag brokjes uit het handje. Ook wilgenblaadjes trekken ze graag van het takje af. Graag willen ze in het voorjaar ook bij jou langs komen. Maak tijdig een afspraak voor een rondleiding van twee uur.

Laika eet brokjes uit het handje en Luna wil ook wel.
Laika en Luna zijn altijd lief.

Veulens van 2020.

Van de 5 alpaca veulens geboren in 2020, zijn nog twee lieve hengstjes op onze farm. In 2021 zijn het steeds onze leukste wandel dieren en ook op bezoek hebben deze twee dieren het altijd goed gedaan. Wil je ze zien dan kom kijken of wacht op warmer weer en minder regels tot er weer nieuwe veulens zijn. Het zijn kwalitatief goede hengsten. Vooral de zwarte BAM Nitesh heeft alles om dit jaar (2022) alvast een goede dekhengst te kunnen zijn. BAM NightFire heeft zeker meer tijd nodig. En dan? Dekhengst van goede kwalitiet of mooi lieve hengst om mee te blijven wandelen?

Veulens van 2021.

Ook in 2021 zijn weer vijf alpaca veulens geboren. Vier prachtige merrie veulens en weer een super mooie hengst. Het jongste merrie veulen is heel bijzonder. Ze heet BAM Olympia. Omdat ze zo zacht is noemen we haar fluffie.

De vijf veulens van 2021. De middelste (lichte) is een hengstje de anderen zijn meisjes.
De vijf veulens van 2021. Op de achtergrond rechts is BAM Oudini.
De vijf veuens van 2021 zijn geschoren.
Ook dit seizoen zijn er alvast twee cria’s geboren. Een donker klein hengstje van BAM KikiDee en een rosé grijs hengstje van BAM Joyca.

Daarna zijn er twee merrie veulens geboren.

De laatste cria van dit seizoen is geboren op 3 augustus 2022. Het is een mannetje van BAM Luna uit een dekking van BAM Kosmo.