Nieuws bij Bamby Alpaca Farm

De volgende bootcamp spinnen zal plaatsvinden op een nader te bepalen datum. Wellicht in het najaar van 2020.

Spincursus november 2020.

Op het einde van dit jaar 2020 wil Irmgard weer een uitgebreide spin cursus geven. Je leert omgaan met natuurlijke wol. Het zuiveren, wassen, kaarden, spinnen, twijnen en meer. Als je interesse hebt dan laat dat alvast weten. Je krijgt dan later meer informatie over de datums en avonden dat de cursus gegeven wordt meld je alvast zonder verplichting aan. Je krijgt dan later een herinnering en dan kun je beslissen of je wel of niet mee wilt doen. Er kunnen maximaal 5 personen mee doen aan de cursus. Onze cursisten van vorige jaren zijn aan het spinnen en breien/haken van alpacawol. Meld je aan bij irmgard@bamby.nl.

Lontwol te koop.

Biologisch gezuiverde alpaca lontwol te koop van onze mooiste dieren in de kleuren fawn, wit en bruin. Prijs € 8,95 per 100 gram. De alpaca wol is op biologische wijze gezuiverd en tot lontwol gekaard.

Alpaca lontwol in drie verschillende kleuren. Wit, fawn en bruin.
Alpaca lontwol in drie verschillende kleuren. Wit, fawn en bruin.

Rondleiding bij Bamby Alpaca Farm.

Ondanks dat de tweeling inmiddels naar de nieuwe eigenaar is verhuisd is in het voorjaar van 2020 een bezoek aan Bamby Alpaca Farm de moeite waard. Het geboorte seizoen is begonnen en het veulen van BAM Joica en onze zwarte dekhengst (Sunsetestate Urban Tactics) is op 2 mei 2020 geboren. Er volgen er snel meer.

Het eerste veulen van 2020 is op 2 mei geboren. Ze is zwart en haar naam is Namasté.
Het eerste veulen van 2020 is op 2 mei geboren. Ze is zwart en haar naam is Namasté.
De tweeling met moeder Bamby kan ook meekomen naar het kerstgebeuren op uw bedrijf.
Dit jaar geen tweeling. Volgend jaar misschien weer. Moeder Bamby heeft een jaar rust dik verdiend.

Rondlopen met de twee liefste dieren.

Uniek is als we met onze twee liefste alpaca’s komen. Het zijn jonge merries. Ze zijn zeer nieuwgierig. Ze vinden mensen en vooral kinderen geweldig. Ze willen liefst tussen het winkelend publiek meelopen en gaan graag op de foto. Ze eten graag brokjes uit het handje. Ook wilgenblaadjes trekken ze graag van het takje af. Graag willen ze in het voorjaar ook bij jou langs komen. Maak tijdig een afspraak voor een bezoek van twee of maximaal drie uur.

Laika eet brokjes uit het handje en Luna wil ook wel.
Laika en Luna zijn altijd lief.

Veulens van 2020.

Er zijn weer 5 lieve en mooie alpaca veulens geboren in 2020. Wil je ze zien dan kom kijken