Super alpaca merrie’s

Een alpaca merrie geeft haar kwaliteiten door aan de nakomelingen. De hengst kan daar een boost aan geven. Onze BAM Healey heeft een mooie vacht. De hengsten die haar gedekt hebben waren ook super mooi. De vier veulens die ze gehad heeft zijn mooier dan hun ouders. De oudste en mooiste is tot nu is BAM Kosmo (vader is de niet echt beroemde Gild Edge Gold Standaard). Het tweede veulentje is een heel mooi merrietje van Sunsetestate Urban Tactics (helaas overleden). De derde is een hengst veulen van Sunsetestate Urban Tactics en heeft een prachtige vacht. Tevens ook hoog op de poten. Mooie hengst al met potentie. Dit hengstveulen is naar Duitsland gegaan. De vader van haar vierde veulen is de beroemde Waratah Flats Fire Cracker. Als ze met haar veulen deze hengst nog eens zou kunnen verbeteren dan gaan we weer een grote stap verder in het fokken van de ideale alpaca? En ja haar vierde veulen is een hengst veulen. Dit laatste veulen lijkt in eerste instantie zeker niet veel beter dan BAM Kosmo. Het vorig jaar hebben we BAM Healey laten dekken door Quality Line Kolorado. Daar is jammer genoeg geen veulen uit geboren. Dit jaar (2020) is BAM Healey gedekt door Quality Line Gost en ze is nu in januari 2022 acht maanden drachtig.

Kort na haar geboorte was Healey al een lief en mooi alpacaatje.
Pas geboren BAM Healey. Ze komt van hoogwaardige ouders. Haar moeder is een dochter van Silverstream Fashdance en haar vader is Rural alianza Don Pepe.
Healey gaat graag onder de douche. Ze is gek op water.
Healey is gek op water. Ze doucht graag. Ze laat zich ook graag natspuiten.
BAM Healey heeft een rank figuur. Ze staat hoog op de benen en heeft een perfect lichaam.

BAM Healey is heel erg lief naar ons en ook naar andere mensen. Ook als ze (hoog)drachtig is. In de stal met de andere merries speelt ze de bazin. Ze moeten eerst lief vragen of ze aan de emmer mogen drinken. Als ze slechte zin heeft gaat ze in de deur opening liggen zodat de andere dieren niet meer naar binnen of naar buiten kunnen. Tegen ons is ze heel erg lief. Ook nu ze kort voor de bevalling van haar vierde veulen is. Tegen de vrouwtjes in de stal is ze helemaal niet lief. Ze heeft ook bewezen dat ze de beste is. Mag dat dan?

Het tweede veulen van BAM Healey was een mooi fawn merrie veulen met een geweldige krimp in de jonge vacht. Ze is jammer genoeg enkele dagen na de geboorte gestorven.

Het derde veulen van BAM Healey is een prachtig fawn hengstveulen van onze Sunsetestate Urban Tactics. Na het overleden merrie veulen is deze wel de op een na mooiste nakomeling van Urban Tactics. Misschien kan hij later wel concurreren met BAM Kosmo.

Het vierde veulen van BAM Healey is weer een supertje van Waratah Flats Fire Cracker.

Het veulen van Healey en Fire Cracker ziet er drie uur na de geboorte al goed uit.
BAM Healey met haar veulen Night Fire 3 uur na de geboorte.

Volgende dekking voor BAM Healey

De volgende keer. Dus over een maand willen we BAM Healey sowieso laten dekken door een van de mooiste fawn dekhengsten in Europa. Wij denken dan vooral aan Quality Line Kolorado van alpaca osli. Hij is net zo mooi als onze Bam Kosmo (zoon van BAM Healey en geen familie) en er zou dan een nog mooier veulen van kunnen komen.
Inmiddels in november 2020 heeft BAM Healey haar veulen van Quality Line Kolorado verloren en zal ze pas in 2021 opnieuw gedekt worden door Quality Line Kolorado. Gelukkig hebben we haar oudste en mooiste zoon BAM Kosmo die in 2020 een aantal mooie merries heeft mogen dekken. We zijn heel benieuwd naar zijn veulens. Zelf wordt Kosmo nog steeds mooier. Zijn vacht groeit alweer lang met veel krimp en bundels.
Ook de twee jongere hengstveulens van BAM Healey zien er goed uit. BAM Magic heeft een prachtige donkerder fawn vacht. Haar veulen van vorig jaar (2020) BAM Night Fire (van Warath Flats Fire Cracker) heeft een mooie (medium fawn) glanzende vacht.

BAM Fantasy

In het seizoen 2021 is uit de dekking van de fawn kleurige BAM Fantasy door de middel fawn BAM Kosmo een ongelofeloos mooi lightfawn hengstveulen geboren. Opvallend hierbij is dat de moeders van BAM Kosmo en van BAM Outlaw een familie band hebben met Silverstream Fashdance. Hij heet BAM Outlaw. Fantasy is een dochter van Silverstream Flashdance en Healey is een kleindochter van Silverstream Flasdhdance.
BAM Outlaw heeft een inteelt van 3,13 %. Hij heeft daardoor ook meer Fibers Brutus in de genen dan BAM Kosmo. Daar komen de genen van Rural Allianza Don Pepe nog eens bovenop. Ook de moeder van BAM Fantasy is een prachtige fawn geïmporteerde merrie die destijds (2006) bij de AZVD het hoogste keurmerk A klasse kreeg.
BAM Outlaw heeft alles in zijn genen om een super dekhengst te worden en hij weet dat nu al. Hij is trots, brutaal en heeft een geweldig mooie vacht.
Het hengstveulen BAM Nitesh van BAM Fantasy uit 2019 is inmiddels een prachtige zwarte hengst en lijkt nog beter te worden dan zijn vader Sunsetestate Urban Tactics.

BAM Outlaw 1 dag oud naast moeder BAM Fantasy.