Alpaca Dekhengsten

Onze twee alpaca dekhengsten voor het dek seizoen 2020 zijn Sunsetestate Urban Tactics en BAM Kosmo. Tactics is zwart van kleur en de nog jonge Kosmo is fawn kleurig.

Sunsetestate Urban Tactics

Alpaca dekhengst Sunsetestate Urban Tactics

Vanaf 2017 zijn wij eigenaar van Sunsetestate Urban Tactics. Deze alpaca dekhengst heeft een zeer dichte en mooie heel zwarte vacht. Hij produceert donkere veulens met een dichte vacht met veel krimp en glans.
Profiel
geboortedatum: 20-03-2012
Ras: Huacaya
Kleur: Solid Black
Vader: Canchones Atonement
Moeder: Canchones Urban Energy

Voor een “drive by” dekking door Sunsetestate Urban Tactics vragen wij € 600.-

Opmerkelijk.

Bamby alpacafarm heeft Sunsetestate Peruvian Urban Tactics in 2017 overgenomen van alpacavekofarm. Naast kwaliteit heeft deze hengst hier en elders meer kleur in de kuddes gebracht. Zijn veulens zijn tot nog toe altijd donkerder dan hun moeder en van de bruine moeder BAM Joyca is zijn veulen BAM Laika zelfs zwart. Zijn veulens van 2019 zijn donker van kleur. Het hengst veulen van BAM Healey heeft een super mooie dark fawn vacht. De tweeling van Bamby is donker bruin van kleur. Wij willen hem graag een zwarte merrie laten dekken.
Sunsetestate Urban Tactics heeft van beide kanten true black in de genen en wij denken dat hij dat ook door wil geven aan zwarte/donkere merries.

Zwart.

Sunsetestate Urban Tactics geeft op alle merries mooie donkere veulens. Op zwarte merrie zwart. Op donkere merries ook soms zwart. Hij heeft zelf een zeer dichte vacht. Hij dekt graag en goed. Bijna altijd de eerste keer raak. Het is een goed gebouwde sterke middelgrote alpaca dekhengst met een heel dichte vacht. Omdat deze alpaca dekhengst graag wil dekken en omdat wij dat deze hengst ook gunnen vragen wij nu voor het dek seizoen van 2020 voor een ‘drive by’ dekking dit seizoen slechts € 600 met de garantie op een levend geboren veulen volgens de richtlijnen van de AAB. Graag zou onze Sunsetestate Urban Tactics dit seizoen weer graag echt zwarte en naast donkere merries ook fawn kleurige merries willen dekken. Zijn genen stammen van Canchones Alpacas en kan voor iedereen die graag mooie gekleurde nakomelingen met kwaliteit wil een goede optie. Deze dekhengst heeft ook super fawn kleurige nakomelingen. Sunsetestate Urban Tactics is een van de beste zwarte alpaca dekhengsten in Nederland. Deze alpaca dekhengst verdient mooie alpaca merries om zijn kwaliteit door te geven aan nakomelingen.

Sunsetestate Urban Tactics dekt BAM Fantasy.


Sunsetestate Urban Tactics dekt BAM Fantasy.

Prijzen.

Sunsetestate Urban Tactics is geboren in Nieuw Zeeland uit twee zeer mooie zwarte alpaca’s van Canchones fine black alpaca in Australië. Sunsetestate Urban Tactics heeft de genen om goede nakomelingen te produceren. Ook op onze merries heeft hij vorig jaar prijswinnende nakomelingen geproduceerd en ook dit jaar zien zijn nakomelingen er veelbelovend uit. Naast een super medium fawn hengstje is er super mooi dark fawn hengst veulen bij die nog van zich zal laten horen als een van onze alpaca dekhengsten over een jaar of twee.

BAM Kosmo

BAM Kosmo kleur kampioen

Profiel
Geboortedatum: 10-05-2017
Ras: Huacaya:
Kleur: Medium Fawn
Vader: Gilt Edge Gold Standard
Moeder: BAM Healey

De vacht van BAM Kosmo
Wol karakteristieken van BAM Kosmo.
De wol karakteristieken van de vacht van BAM Kosmo zijn uitzonderlijk goed.
BAM Kosmo aan het halster.
De jonge BAM Kosmo weet hier al dat hij de mooiste is.

De jonge hengst BAM Kosmo is kleurkampioen fawn hengsten op de internationale alpacashow 2019 in Boekel. Op deze alpacashow laten de alpacafokkers uit België en Nederland hun mooiste dieren jaarlijks beoordelen op kwaliteit door een jury en deze alpacashow wordt georganiseerd door de Alpaca Association Benelux.

Voordat onze alpaca’s geschoren worden hebben we nog foto’s gemaakt van BAM Kosmo in de wol met zijn gewonnen prijzen, eerder dit jaar.

BAM Kosmo met beker, lintje kampioensdrapeau.
Bam Kosmo met drapeau, beker en lintje nog vol in de wol op het gazon.
BAM Kosmo op gazon van overbuurman Arno.

Na het scheren in 2019 zal de alpaca dekhengst BAM Kosmo er weer ongeveer hetzelfde uitzien als het vorig jaar (2018) na zijn eerste grote scheerbeurt.

BAM Kosmo na zijn eerste grote scheerbeurt vorig jaar.
BAM Kosmo pas geschoren in mei 2018
Bam Kosmo pas geschoren in mei 2019

BAM Kosmo dekt BAM Hera en BAM KikiDee

BAM Kosmo heeft in de zomer van 2019 iedere week twee alpaca merries mogen dekken. Hij doet het graag en hij doet steeds zijn best. Hij dekt lang en intensief. Hij geniet er ook van. Zij ook.

Kosmo dekt zijn even jonge fawn meisje KikiDee voor de eerste keer.

Op de scan van 9 oktober 2019 is te zien dat BAM KikiDee drachtig is geworden van een dekking door Kosmo begin augustus. Het is nu bewezen dat de jonge BAM Kosmo de merries die hij dekt ook kan bevruchten. Wij zien het veulen dat uit de dekking van BAM Kosmo en BAM KikiDee geboren wordt met hoge verwachting tegemoet. Vader en moeder zijn goudkleurig fawn en ze hebben beide een super mooie vacht.

Ook BAM Hera wil wel gedekt worden door BAM Kosmo.

BAM Kosmo dekt Hera onder toezien van veulen Mistral van Hera.

Bam Kosmo gaat nu verder als denkhengst.

Omdat BAM KikiDee nu drachtig is geworden van een dekking door BAM Kosmo weten we dat BAM Kosmo kan bevruchten. BAM Kosmo is een mooie en lieve fawn kleurige hengst met een zeer fijne, dichte en glanzende vacht. Hij dekt goed. Hij heeft op zijn eerste show in Boekel de tweede prijs gewonnen. Op de tweede show in Boekel een eerste prijs en kleur kampioen fawn. Op de show in Vorstenbosch weer een eerste prijs. Op de show in Boekel van (maart) 2020 zou hij deelnemen aan de dekgeld veiling. Wel jammer voor hem en voor ons dat de show niet door kon gaan vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona virus. Met in acht neming van de voorschriften en richtlijnen tegen de verspreiding van het Corona virus hopen wij dat we BAM Kosmo dit seizoen toch kunnen inzetten om mooie nakomelingen te produceren.

Keuring AAB.

BAM Kosmo heeft op 21 september 2019 met goed gevolg de keuring voor gekeurde alpaca dekhengsten van de AAB doorstaan en wordt ook DNA geregistreerd. BAM Kosmo is nu een gecertificeerde dekhengst.

BAM Kosmo is nu DNA geregistreerd en goedgekeurd als dekhengst.

BAM Kosmo stamt van de beste bloedlijnen uit Australië, Nieuw Zeeland en Peru.

De stamboom van BAM Kosmo. Hij stamt af van de beste bloedlijnen uit Australië, Nieuw Zeeland en Peru.
De stamboom van BAM Kosmo.

Dekgeld

Voor een ‘drive by’ dekking door BAM Kosmo vragen wij € 800.-BAM Kosmo is geboren in Nederland uit een in Nederland geboren super moeder. Hij heeft alles om hier ook voor dit klimaat toppers te produceren.

Dekgeld veiling alpaca show Boekel.

BAM Kosmo is uitgenodigd om mee te doen aan de dekgeld veiling op de alpaca show in Boekel. Hij is daar als laatste bij de veiling, de kers op de taart. Hij heeft een bijzonder mooie uitstraling en een goed compact figuur. Korte neus. Goed gebit. Hij zou de show extra’s geven. Hij is trots en laat zich graag zien. Hij heeft een bijzonder mooie vacht. Zijn 2 de vacht kreeg 81 punten bij de alpaca fleece in Weelde vorig jaar. Alleen enkele jonge lichteren en fire crackers kregen meer punten. Er waren 7 vachten van 90 die daar meer punten kregen. Daarbij hebben we de opgestuurde vacht niet optimaal behandeld. Hij had meer verdiend.
BAM Kosmo is een super mooie jonge hengst. Zijn moeder BAM Healey geeft ieder jaar een super mooi veulen. Twee toppers van Sunset Estate Urban Tactics. De vader van van onze kleurkampioen BAM Kosmo is Gild Edge Gold Standaard. Onze super hengst BAM Kosmo is ook goud kleurig (glanzend fawn). Vorig seizoen 2019 heeft hij zijn eerste succesvolle dekking gedaan bij onze eveneens fawn kleurige mooie jonge merrie BAM KikiDee. Daar verwachten we wel veel van omdat Kiki ook een mooie dichte fijne goudkleurige fawn kleurige glanzende vacht heeft.
De alpaca show in Boekel is helaas niet door gegaan. BAM Kosmo zou er geweest zijn en waarschijnlijk had hij weer een of twee hoofdprijzen in de wacht kunnen slepen. Nu moet hij het maar doen met zijn eerste prijzen en met zijn prijs als kleurkampioen.