Alpaca dekhengsten zwart en fawn.

Twee prachtige alpaca dekhengsten.

Onze twee alpaca dekhengsten voor het dek seizoen 2021 zijn de zwarte dekhengst Sunsetestate Urban Tactics en de fawn (beige) kleurige BAM Kosmo. Eventueel ook BAM Magic als hij beschikbaar is.

Sunsetestate Urban Tactics.

Alpaca dekhengst Sunsetestate Urban Tactics

Vanaf 2017 zijn wij eigenaar van Sunsetestate Urban Tactics. Deze alpaca dekhengst heeft een zeer dichte en mooie heel zwarte vacht. Hij produceert donkere veulens met een dichte vacht met veel krimp en glans.
Profiel
geboortedatum: 20-03-2012
Ras: Huacaya
Kleur: Solid Black
Vader: Canchones Atonement
Moeder: Canchones Urban Energy

Voor een “drive by” dekking door Sunsetestate Urban Tactics vragen wij € 600.-

Sunsetestate Urban Tactics heeft naast een sterk lichaam ook een mooie stoere kop. Zijn veulens hebben ook zo’n mooie oren en wimpers.

Opmerkelijke zwarte dekhengst.

Bamby alpacafarm heeft Sunsetestate Peruvian Urban Tactics in 2017 overgenomen van alpacavekofarm. Naast kwaliteit heeft deze hengst hier en elders meer kleur in de kuddes gebracht. Zijn veulens zijn tot nog toe altijd donkerder dan hun moeder en vaak pik zwart. De vacht kwaliteit van zijn nakomelingen is fenomenaal. In 2019 zijn er prachtige veulens geboren uit dekkingen van onze Sunsetestate Urban Tactics en in 2020 nog mooiere. Ze zijn allemaal gekleurd van fawn tot zwart. De mooiste van 2019 is het dark fawn hengst veulen BAM Magic uit een dekking met BAM Healey. Hij heeft een super mooie dark fawn vacht. De mooiste zwarte van 2020 is het hengstveulen BAM Nitesh geboren uit een dekking met de fawn kleurige BAM Fantasy. Nog mooier lijkt de fawn kleurige BAM Nut Cracker die geboren is uit een dekking met onze Vekofarm Julia.
Sunsetestate Urban Tactics heeft van beide kanten true black in de genen en wij denken dat hij dat ook door wil geven aan zwarte/donkere merries. Deze hengst is gefokt door lijn kruising bij Canchones Alpacas uit twee diep zwarte dieren met formidabele vacht eigenschappen.

Zwarte alpaca dekhengst.

Sunsetestate Urban Tactics heeft ook nu nog een zeer dichte diep zwarte vacht. Hij dekt graag en goed. Bijna altijd de eerste keer raak. Het is een goed gebouwde sterke middelgrote alpaca dekhengst met en veel krimp en glans in de vacht. Omdat deze alpaca dekhengst graag wil dekken en omdat wij dat deze hengst ook gunnen vragen wij nu voor het dek seizoen van 2021 voor een ‘drive by’ dekking dit seizoen slechts € 600 met de garantie op een levend geboren veulen volgens de richtlijnen van de AAB.

Alpaca dekhengst Sunsetestate Urban Tactics dekt BAM Fantasy.


Sunsetestate Urban Tactics dekt BAM Fantasy. Uit deze combinatie is door de dekking van 2018 is een mooi donker merrie veulen (BAM Misty) geboren en uit deze dekking van 2019 is een geweldige zwarte hengst (BAM Nitesh) geboren.

Zijn mooiste nakomelingen.

Op 6 juli 2020 werd de tot nog mooiste van zijn nakomelingen geboren uit een dekking met onze Vekofarm Julia.

Zijn oortjes hebben we moeten tapen om ze in de goede vorm te brengen. Zijn vacht is van uitzonderlijke kwaliteit.
Op deze foto is Nut Cracker 2 weken oud en zijn vachtje is dicht en heeft veel krimp en structuur.
De krimp en dichtheid in het vachtje van de deze cria (BAM Nutcracker) zijn fenomenaal.

De fawn kleurige alpaca dekhengst BAM Kosmo

BAM Kosmo kleur kampioen op de internationale voorjaarsshow 2019 in Boekel.

Profiel
Geboortedatum: 10-05-2017
Ras: Huacaya:
Kleur: Medium Fawn
Vader: Gilt Edge Gold Standard
Moeder: BAM Healey

De vacht van BAM Kosmo
Wol karakteristieken van BAM Kosmo.
De wol karakteristieken van de vacht van BAM Kosmo zijn uitzonderlijk goed.
BAM Kosmo aan het halster.
De jonge BAM Kosmo weet hier al dat hij de mooiste is.

De jonge hengst BAM Kosmo is kleurkampioen fawn hengsten op de internationale alpacashow 2019 in Boekel. Op deze alpacashow laten de alpacafokkers uit België en Nederland hun mooiste dieren jaarlijks beoordelen op kwaliteit door een jury en deze alpacashow wordt georganiseerd door de Alpaca Association Benelux.

Voordat onze alpaca’s geschoren worden hebben we nog foto’s gemaakt van BAM Kosmo in de wol met zijn gewonnen prijzen, eerder dit jaar.

BAM Kosmo met beker, lintje kampioensdrapeau.
Bam Kosmo met drapeau, beker en lintje nog vol in de wol op het gazon.
BAM Kosmo op gazon van overbuurman Arno.

Na het scheren in 2019 zal de alpaca dekhengst BAM Kosmo er weer ongeveer hetzelfde uitzien als het vorig jaar (2018) na zijn eerste grote scheerbeurt.

Aankomende alpaca dekhengst BAM Kosmo na zijn eerste grote scheerbeurt vorig jaar.
BAM Kosmo pas geschoren in mei 2018
Groep uit Honkong op bezoek bij onze alpaca dekhengsten.
Bam Kosmo pas geschoren in mei 2019

BAM Kosmo dekt BAM Hera en BAM KikiDee

BAM Kosmo heeft in de zomer van 2019 iedere week twee alpaca merries mogen dekken. Hij doet het graag en hij doet steeds zijn best. Hij dekt lang en intensief. Hij geniet er ook van. Zij ook.

Alpaca hengst Kosmo doet een poging om alpaca merrie Kiki Dee te dekken.
Kosmo dekt zijn even jonge fawn meisje KikiDee voor de eerste keer.

Op de scan van 9 oktober 2019 is te zien dat BAM KikiDee drachtig is geworden van een dekking door Kosmo begin augustus. Het is nu bewezen dat de jonge BAM Kosmo de merries die hij dekt ook kan bevruchten. Wij zien het veulen dat uit de dekking van BAM Kosmo en BAM KikiDee geboren wordt met hoge verwachting tegemoet. Vader en moeder zijn goudkleurig fawn en ze hebben beide een super mooie vacht.

Ook BAM Hera wil wel gedekt worden door BAM Kosmo.

BAM Kosmo dekt de witte alpaca merrie BAM Hera. Het veulen van Hera kijkt toe.
BAM Kosmo dekt Hera onder toezien van veulen Mistral van Hera x Urban Tactics.

Bam Kosmo gaat nu verder als alpaca denkhengst.

Omdat BAM KikiDee nu drachtig is geworden van een dekking door BAM Kosmo weten we dat BAM Kosmo kan bevruchten. BAM Kosmo is een mooie en lieve fawn kleurige hengst met een zeer fijne, dichte en glanzende vacht. Hij dekt goed. Hij heeft op zijn eerste show in Boekel de tweede prijs gewonnen. Op de tweede show in Boekel een eerste prijs en kleur kampioen fawn. Op de show in Vorstenbosch oktober 2019 won hij weer een eerste prijs. Op de show in Boekel van (maart) 2020 zou hij deelnemen aan de dekgeld veiling. Wel jammer voor hem en voor ons dat de show niet door kon gaan vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona virus. Met in acht neming van de voorschriften en richtlijnen tegen de verspreiding van het Corona virus hopen wij dat we BAM Kosmo dit seizoen toch kunnen inzetten om mooie nakomelingen te produceren.

Alpaca dekhengsten keuring AAB.

BAM Kosmo heeft op 21 september 2019 met goed gevolg de keuring voor gekeurde alpaca dekhengsten van de AAB doorstaan en wordt ook DNA geregistreerd. BAM Kosmo is nu een gecertificeerde dekhengst.

BAM Kosmo is nu DNA geregistreerd en goedgekeurd als dekhengst.

BAM Kosmo stamt van de beste bloedlijnen uit Australië, Nieuw Zeeland en Peru.

De stamboom van BAM Kosmo. Hij stamt af van de beste bloedlijnen uit Australië, Nieuw Zeeland en Peru.
De stamboom van BAM Kosmo.

Dekgeld

Voor een ‘drive by’ dekking door BAM Kosmo vragen wij € 900. Bij twee dekkingen in één dek seizoen 10 % korting op beide dekkingen. Bij drie of meer dekkingen geven wij 15 % korting.
-BAM Kosmo is geboren in Nederland uit een in Nederland geboren super moeder. Hij heeft alles om hier ook voor dit klimaat toppers te produceren.

Dekgeld veiling alpaca dekhengsten show Boekel.

BAM Kosmo is uitgenodigd om mee te doen aan de dekgeld veiling op de alpacashow op 12 en 13 maart 2020 in Boekel. Hij is daar als laatste bij de veiling, de kers op de taart. Hij heeft een bijzonder mooie uitstraling en een goed compact figuur. Korte neus. Goed gebit. Hij zou de show extra’s geven. Hij is trots en laat zich graag zien. Hij heeft een bijzonder mooie vacht. Zijn 2 de vacht kreeg 81 punten bij de alpaca fleece in Weelde vorig jaar. Alleen enkele jonge lichteren en fire crackers kregen meer punten. Er waren 7 vachten van 90 die daar meer punten kregen. Daarbij hebben we de opgestuurde vacht niet optimaal behandeld. Hij had nog meer verdiend.
BAM Kosmo is een super mooie jonge hengst. Zijn moeder BAM Healey geeft ieder jaar een super mooi veulen. Twee toppers van Sunset Estate Urban Tactics. De vader van van onze kleurkampioen BAM Kosmo is Gild Edge Gold Standaard. Onze super hengst BAM Kosmo is ook goud kleurig (glanzend fawn). Vorig seizoen 2019 heeft hij zijn eerste succesvolle dekking gedaan bij onze eveneens fawn kleurige mooie jonge merrie BAM KikiDee. Daar verwachten we wel veel van omdat Kiki ook een mooie dichte fijne goudkleurige fawn, glanzende vacht heeft.
De alpacashow in Boekel 2020 is helaas niet door gegaan. Onze alpaca dekhengst BAM Kosmo zou er geweest zijn en waarschijnlijk had hij weer een of twee hoofdprijzen in de wacht kunnen slepen. Nu moet hij het maar doen met zijn eerste prijzen en met zijn prijs als kleurkampioen. Op de alpacashow in Boekel was BAM Kosmo genomineerd om mee te doen aan de dekgeld veiling. Enkele alpaca dekhengsten worden geshowd en de hoogste bieder heeft recht op een dekking van een van zijn merries door de alpaca dekhengst.

Trotse alpaca hengst.

BAM Kosmo is met stip onze beste zelf gefokte hengst ooit. Naast zijn geweldig mooie fawn goud blinkende vacht is hij ook sociaal in de omgang met andere hengsten. Kuiten doet hij wel met de andere alpaca dekhengsten. Hij is niet gemeen. Hij is zelfbewust en weet dat hij de beste en mooiste is. Zelf denkt hij dat hij de beste fawn kleurige alpaca dekhengst in Europa is en dat denken wij eigenlijk ook.

Onze twee dekhengsten samen in de wei
De twee dekhengsten BAM Kosmo en Sunsetestate Urban Tactics samen in de wei met de ruin BAM Calou. Foto gemaakt in april 2020.

Recente dekkingen door onze zwarte alpaca dekhengst.

Urban Tactics is ook begonnen aan het nieuwe dek seizoen 2020. Eerst heeft hij onze Bam Laika moeten testen op dracht. Die spuugde hem af. Daarna heeft hij BAM Joyca gedekt onder toeziend oog van veulen Namasté en Laika.

Onze zwarte dekhengst Urban Tactics dekt Joica onder toeziend oog van hun twee merrie veulens.
Onze zwarte dekhengst Urban Tactics dekt Joyca onder toeziend oog van hun twee merrie veulens.
De zwarte dekhengst Urby dekt Fantasydekt
Omdat het veulen uit de dekking van vorig jaar zo mooi is mogen ze het overdoen onder goedkeurend oog van hun zwarte cria BAM Nitesh.

Dekseizoen 2021

Sunsetestate Urban Tactics heeft zijn kwaliteiten al vaak bewezen. Zijn donkere en vaak zwarte veulens hebben meestal een prachtige vacht.
Het eerste veulen van BAM Kosmo is in 2020 geboren. Uit de dekkingen van BAM Kosmo met onze eigen merries zijn in 2021 drie prachtige veulens geboren. Twee mooie merrie veulens van BAM Luna en Vekofarm Julia en een prachtig hengstveulen van BAM Fantasy. Zijn merrieveulen van BAM KikiDee uit 2020 is inmiddels naar België geëxporteerd. Dekhengst BAM Magic is naar Duitsland gegaan. Hij is mooi en heeft een prachtige dark fawn vacht. Hij is een zoon van Sunsetestate Urban Tactics en hij is van dezelfde moeder (BAM Healey) als onze geweldige dekhengst BAM Kosmo.

Dekseizoen 2022

Nadat we zelf drie prachtige veulens van BAM Kosmo uit 2021 gekregen hebben en er ook elders al veulens lopen van onze BAM Kosmo hebben we in 2021 alles wat niet familie is door hem laten dekken. Drie merries zijn weer drachtig van Kosmo. BAM Healey hebben we laten dekken door Quality line Gost. En Sunsetstate Urban Tactics heeft twee van onze eigen merries succesvol gedekt. Er komen dus hier weer nieuwe mooie veulens. We zijn verder ook benieuwd wat de veulens die elders geboren zijn uit dekkingen van onze hengsten gaan presteren op de shows. Onze twee dekhengsten blijven hun werk graag doen.