Alpaca Dekhengsten

Onze twee alpaca dekhengsten voor het dek seizoen 2019 zijn Sunsetestate Urban Tactics en BAM Kosmo. Tactics is zwart van kleur en de nog jonge Kosmo is fawn kleurig.

Sunsetestate Urban Tactics

Alpaca dekhengst Sunsetestate Urban Tactics

Vanaf 2017 zijn wij eigenaar van Sunsetestate Urban Tactics. Hij heeft een zeer dichte en mooie heel zwarte vacht. Hij produceert donkere veulens met een dichte vacht met veel krimp en glans.
Profiel
geboortedatum: 20-03-2012
Ras: Huacaya
Kleur: Solid Black
Vader: Canchones Atonement
Moeder: Canchones Urban Energy

Voor een “drive by” dekking door Sunsetestate Urban Tactics vragen wij € 600.-

Opmerkelijk.

Bamby alpacafarm heeft Sunsetestate Peruvian Urban Tactics in 2017 overgenomen van alpacavekofarm. Naast kwaliteit heeft deze hengst hier en elders meer kleur in de kuddes gebracht. Zijn veulens zijn tot nog toe altijd donkerder dan hun moeder en van de bruine moeder BAM Joyca is zijn veulen BAM Laika zelfs zwart. Zijn veulens van 2019 zijn donker van kleur. Het hengst veulen van BAM Healey heeft een super mooie bruine vacht. De tweeling van Bamby is donker of zwart van kleur. Wij willen hem graag een zwarte merrie laten dekken. Hij heeft puur zwart in de genen. Zelf hebben we maar 1 zwarte merrie en dat is zijn dochter. Dat kan dus niet.

Korting.

Wij gunnen Tactics nu op het einde van het dek seizoen nog wel een pleziertje. Hij dekt graag en goed. Bijna altijd de eerste keer raak. Het is een goed gebouwde sterke middelgrote alpaca dekhengst met een heel dichte vacht. Omdat onze alpaca dekhengsten graag wil dekken en omdat wij dat deze hengst ook gunnen vragen wij nu op het einde van dit dek seizoen slechts € 500 met de garantie op een levend geboren veulen volgens de richtlijnen van de AAB. Voor de dekking van een echt zwarte merrie vragen wij € 400. = Waarom dan minder? Omdat wij willen graag willen bewijzen dat hij op zwarte merries ook zwart vererft.

Sunsetestate Urban Tactics dekt BAM Fantasy.


Sunsetestate Urban Tactics dekt BAM Fantasy.

Prijzen.

Sunsetestate Urban Tactics is geboren uit twee zeer mooie zwarte alpaca’s van Canchones fine black alpaca in Australië. Sunsetestate Urban Tactics heeft de genen om goede nakomelingen te produceren. Ook op onze merries heeft hij vorig jaar prijswinnende nakomelingen geproduceerd en ook dit jaar zien zijn nakomelingen er veelbelovend uit. Er is er zelfs een prachtig bruin hengst veulen bij die nog van zich zal laten horen als een van onze alpaca dekhengsten over een jaar of twee.

BAM Kosmo

BAM Kosmo kleur kampioen

Profiel
Geboortedatum: 10-05-2017
Ras: Huacaya:
Kleur: Medium Fawn
Vader: Gilt Edge Gold Standard
Moeder: BAM Healey

De vacht van BAM Kosmo
Wol karakteristieken van BAM Kosmo.
De wol karakteristieken van de vacht van BAM Kosmo zijn uitzonderlijk goed.
BAM Kosmo aan het halster.
De jonge BAM Kosmo weet hier al dat hij de mooiste is.

De jonge hengst BAM Kosmo is kleurkampioen fawn hengsten op de internationale alpacashow 2019 in Boekel. Op deze alpacashow laten de alpacafokkers uit België en Nederland hun mooiste dieren jaarlijks beoordelen op kwaliteit door een jury en deze alpacashow wordt georganiseerd door de Alpaca Association Benelux. BAM Kosmo heeft op 11 juli 2019 zijn eerste kunstje naar tevredenheid gedaan. Wellicht kunnen wij hem binnenkort als alpaca dekhengst gebruiken en aanbieden aan collega fokkers.

Voordat onze alpaca’s geschoren worden hebben we nog foto’s gemaakt van BAM Kosmo in de wol met zijn gewonnen prijzen, eerder dit jaar.

BAM Kosmo met beker, lintje kampioensdrapeau.
Bam Kosmo met drapeau, beker en lintje nog vol in de wol op het gazon.
BAM Kosmo op gazon van overbuurman Arno.

Na het scheren zal BAM Kosmo er weer ongeveer hetzelfde uitzien als het vorig jaar (2018) na zijn eerste grote scheerbeurt.

BAM Kosmo na zijn eerste grote scheerbeurt vorig jaar.
BAM Kosmo pas geschoren in mei 2018
Bam Kosmo pas geschoren in mei 2019

Bam Kosmo gaat nu verder als denkhengst met uitzonderlijke kwaliteit.

Op 11 juli heeft BAM Kosmo een nieuwe poging mogen wagen om een merrie te dekken. Het gaat perfect. De jonge merrie KikiDee gaat liggen en Kosmo doet het zoals het moet. Na een kwartier echt dekken staan ze allebei tevreden op. Het resultaat moeten we nog afwachten. Als hieruit een cria komt dan gaat het een mooie worden. De hengst heeft een super mooie vacht en de merrie ook. Beiden hebben ze een ideaal lichaam. Prachtige kop. Mooie oren. Rechte benen. Zeer handelbaar. Goed karakter. Niet te groot. Ze zijn allebei goudkleurig (fawn).

Van deze mooie dekking hebben zij en wij ook genoten.

Op 18-7-2019 spuwde Kiki de hengst Kosmo af. Dat betekent dat Kiki van de dekking door Kosmo op 11 juli een eisprong heeft gehad. Kiki is er dus klaar voor. Dit zegt nog niets over Kosmo. Over 7 dagen testen we opnieuw en als Kiki dan nog steeds af spuwt, dan heeft ze hoogst waarschijnlijk een bevruchting gehad van de dekking. Dat pleit dan voor Kosmo als dekhengst. Als alles mee zit dan duurt het toch nog twee weken voordat we vrij zeker weten dat Kosmo het echt kan.

BAM Kosmo x BAM Hera

BAM Kosmo heeft op 16 juli onze BAM Hera mogen dekken en het gaat weer perfect. De dekking duurt meer dan 20 minuten en daarna staan ze beiden tevreden op. Dit zou wel een mooi veulen kunnen opleveren over dik 11 maanden. Deze dekking zag er nog beter uit dan zijn eerste dekking met de jonge BAM KikiDee. Het blijft ook hier nog drie weken afwachten om vrij zeker te weten of de dekking succesvol is geweest. Daarna laten we de merrie scannen op dracht om het zeker te weten.

BAM Kosmo dekt Hera onder toezien van veulen Mistral van Hera.

Bij de test op 28 augustus 2019 leek het wel of BAM Kosmo twee weken eerder zijn eerste merrie bevrucht heeft. Wij denken dat hij het nu echt kan.