Nakomelingen BAM Kosmo

De jonge fawn alpaca dekhengst BAM Kosmo

BAM Kosmo is op 10 mei 2017 geboren als veulen van onze mooie Bam Healey en de vader is Gild Edge Gold Standaard. Kosmo dekte op het laatst van vorig seizoen 2019 wel al maar bevruchte pas op het laatst van dat seizoen. Hij heeft een van onze merries drachtig gekregen. De eveneens jonge merrie BAM Kiki Dee verwacht het allereerste veulen van BAM Kosmo in augustus 2020. Ze zijn beiden fawn kleurig en ook Kiki Dee is mooi. Daar verwachten we veel van. Nu werkt Kosmo alvast hard om hier en elders in 2021 veel mooie crias op de wereld te laten zetten.

Het begin om nakomelingen van BAM Kosmo op de wei te zetten.
Deze dekking bleek achteraf niet raak maar op 26 augustus 2019 was het wel raak.

Het eerste veulen van de jonge BAM Kosmo is op 1 augustus 2020 geboren uit een late dekking van dekseizoen 2019. Nu in 2020 heeft BAM Kosmo een aantal merries mogen dekken. De meesten daarvan zijn inmiddels drachtig gescand. Bij een enkeling hebben we de dekking opnieuw gedaan. Heb je nog een merrie die gedekt moet worden en je zoekt een geschikte super mooie dekhengst dan is Kosmo wel een goede optie.

De eerste cria uit een dekking van BAM Kosmo is een merrie en ze heet BAM Nidra de Kosmo.
BAM Nidra is een beetje te vroeg geboren op 1 augustus 2020. Verder lijkt ze wel oké en BAM Kiki Dee zorgt goed voor deze kleine meid.
Nidra drinkt bij mamma.
Nidra weet al snel waar ze moet zijn.

Nidra is van Kosmo.

Hoewel ze haar afkomst en kwaliteit na haar geboorte niet meteen liet zien deed ze dat een half jaar later wel. En ze wordt nog steeds mooier.
Ze heeft nu een mooie fawn vacht met alles super.

BAM Nidra is laat geboren (moeder BAM Kiki Dee) en ze is niet als cria geschoren. Dit is haar eerste vacht. Ze is het eerste veulen van BAM Kosmo geboren uit zijn laatste dekking in 2019.

Veulens van Kosmo in 2020.

Zo zag BAM Nidra er uit net voor haar eerste scheerbeurt. Alvast een mooie vacht. Het is een lief mooi alpacaatje met prachtige fleece en de genen om mooie nakomelingen te kunnen produceren. Binnenkort gaat ze naar een nieuwe eigenaar die beslist ook goed voor haar is. Het zijn leuke lieve mensen die ook weten waar ze aan beginnen.

Onze eertste van BAM Kosmo en BAM Kiki Dee heet BAM Nidra

Het is erg jammer dat de fawn alpaca dekhengst BAM Kosmo zich vorig jaar niet heeft kunnen laten zien op halstershows. Wel heeft zijn derde vacht nog eens een dikke eerste prijs gewonnen op de AAB fleeceshow najaar 2020 met 81,5 punten in een veld met de beste alpaca vachten van de Benelux. BAM Kosmo staat nu als gecertificeerde dekhengst in hoog aanzien. Wij kijken nu vol vertrouwen de resultaten van zijn afgelopen dek seizoen tegemoet.

Veulens van BAM Kosmo in 2021

Inmiddels zijn er elders mooie veulens geboren uit een dekking door BAM Kosmo in 2020. Onze eigen eerste nakomelingen van BAM Kosmo na het prachtige en lieve merrie veulen BAM Nidra uit zijn allereerste succesvolle late dekking worden dit jaar in juni, juli, augustus en september geboren. Eerst komt BAM Luna aan de beurt. Zij is op 8 juli 2020 gedekt door BAM Kosmo. Later Vekofarm Julia en daarna BAM Fantasy en later nog Bam Kiki.

BAM Kosmo dekt BAM KikiDee onder toeziend oog van hun dochter BAM Nidra.
Ja dat willen wij ook.
BAM Nidra na het scheren in mei 2021
BAM Nidra na het scheren in mei 2021