Alpaca veulens 2022

Het vorig jaar (2021) hebben we 8 van onze alpaca merries laten dekken. Van die 8 bleken er naderhand 2 niet drachtig te zijn. De drachtige merrie BAM Hera (drachtig van onze Sunsetestate Urban Tactics) is verkocht. Dus we verwachten dat er weer 5 alpaca veulens in 2022 worden geboren op onze farm.

De cria van BAM KikiDee is op 6 mei na een dracht van 331 dagen geboren uit een dekking van Sunsetestate Urban Tactics. We noemen hem Pablo.
Op 7 mei is de cria van BAM Joyca geboren na een dracht van 338 dagen uit een dekking van BAM Kosmo. We noemen hem Parcival.
Het is een heel mooi (grijs) hengst veulen.
De derde cria van Quality Line Gost van Quality Line Alpacas en BAM Healey is geboren op 10 juni. Het is een mooi (bijna?) wit merrie veulentje. Haar naam is BAM Prestige. De vierde is eveneens van het vrouwelijke geslacht en is geboren op 19 juni 2022. Ze krijgt de naam BAM Papillon. Ze is een dochter van onze BAM Kosmo en van onze zwarte merrie BAM Laika. Papillon is fawn kleurig zoals haar vader. Op 3 augustus) is de cria van BAM Luna geboren, die eveneens door BAM Kosmo gedekt is. We noemen hem Pacunto (uitspreken als Pakoentò). Hij is crème kleurig mooi en dicht maar met dekharen. Nadat onze merrie BAM Fantasy in 2021 het super mooie hengstveulen BAM Outlaw heeft neergezet uit een dekking van BAM Kosmo probeerden we dat kunstje over te doen. Jammer genoeg is BAM Fantasy nu niet meer drachtig. Ook onze Vekofarm Julia krijgt dit seizoen geen veulen van BAM Kosmo. Achteraf niet meer drachtig.

De eerste twee vlak na elkaar.

BAM KikiDee kreeg haar veulen laat in de avond en BAM Joyca zette haar cria de dag erna op de wei. Twee prachtige mannetjes binnen een dag.

BAM KikiDee met haar veulen Pablo links en BAM Joyca met Parcival rechts.

Nu is BAM Healey aan de beurt.

BAM Healey is een van onze mooiste merries en ze heeft zich bewezen door BAM Kosmo op de wereld te zetten. Nu heeft Healey een merrie veulen van Quality Line Gost.

Cria BAM Prestige op haar eerste dag.

BAM Laika zet ook een merrie veulen op de wei.

Op 19 juni heeft de zwarte merrie BAM Laika haar vrouwelijke cria wel drie weken te vroeg en onverwacht stiekem op de wei gezet. De cria lijkt in goede conditie en weegt 6,5 kg. Ze is heel zacht en heeft de kleur van haar vader (BAM Kosmo) Fawn.

We zijn blij met deze vlinder die we totaal onverwacht en al helemaal opgedroogd in de wei vonden tegen de avond.

De laatste van dit seizoen is een hengst van Bam Luna.

Op 3 augustus na een dracht van 333 dagen heeft BAM Luna een licht gekleurd hengstveulen van BAM Kosmo het leven laten zien. We noemen hem Pacunto. Geboorte gewicht 7,8 kg. Dit was de vijfde en laatste cria van het jaar 2022.

BAM Luna met de kleine Pacunto.
BAM Luna met de kleine Pacunto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *