rondleidingen

Rondleidingen op Bamby Alpaca Farm

Een rondleiding begint met een korte introductie over alpaca’s. Daarna kom je meteen in de wei bij de merries en de veulens (cria’s). Alle dieren (of bijna allemaal) komen naar jullie toe en je mag ze knuffelen en blaadjes voeren (in de winter bamboe) en foto’s maken. Al onze dieren zijn lief, ook als ze drachtig zijn. Als een merrie drachtig is moet je haar niet aan de achterkant aaien, dan denkt ze dat je een alpaca hengst bent die haar nog eens wil dekken terwijl ze al drachtig is. Blaadjes willen ze allemaal. In de winter is dat alleen bamboe blaadjes.

De merries en cria's op de wei met de dijk tijdens een rondleiding.
De merries en cria’s op de wei met de dijk tijdens een rondleiding.

Daarna gaan we kort met de bezoekers naar een andere wei om kennis te maken met de lieve veulens van vorig jaar waar de meisjes en mannetjes nog samen mogen genieten van hun jonge leven.

Ook gaan we naar de wei met onze drie dekhengsten met hun leider ruin Calou. Het is daar altijd bijzonder om te zien dat de ruin de baas speelt tussen de dekhengsten en ook hoe hij met de bezoekers omgaat.

De drie dekhengsten en witte ruin in de tuin.
De drie dekhengsten en witte ruin in de tuin.

Later komen we terug bij de grootste groep van de merries met veulens en gaan we aan tafel genieten van een drankje tussen de dieren die dan ook van de tafel mogen smullen van de overgebleven blaadjes.

De alpaca's hebben het naar hun zin en de bezoekers ook.
De alpaca’s hebben het naar hun zin en de bezoekers ook.

Een uitgebreide rondleiding duurt ongeveer 2 uurtjes.
Een uitgreide rondleiding kost € 50.- voor een groep van 1 tot 4 personen. Voor elke persoon boven de 4 komt er € 8.- bij.

Schaduw en schuilgelegenheid.

Ook bij felle zonneschijn en warmte is goed toeven bij Bamby Alpaca Farm. Er staan bomen en er is veel schaduw. Als het erg heet is sproeien we of laten we het gat tussen de dijk vol water lopen.

Op deze extreem warme dag zoeken ook de alpaca's de schaduw op.
Op deze extreem warme dag zoeken ook de alpaca’s de schaduw op.
Ook deze jonge mannetjes liggen bij dit weer liever in de schaduw.
Ook deze jonge mannetjes liggen bij dit weer liever in de schaduw.
Bij kans op regen wordt het zeil over het frame afgerold en is er schuilgelegenheid.
Bij kans op regen wordt het zeil over het frame afgerold en is er schuilgelegenheid.

Een kort bezoek aan Bamby Alpaca Farm.

U kunt ook kiezen voor een kort bezoek aan de alpaca’s. Een kort bezoek houdt in dat je in een korte een introductie het belangrijkste wordt vertelt over deze dieren. Daarna mag je de wei in met snoepjes en blaadjes. Je mag de dieren knuffelen en voeren. We gaan de verschillende groepen af. De merries met cria’s. De groep jaarlingen waar de mannetjes en vrouwtjes nog samen van hun leven genieten. Als er tijd genoeg is kunnen we ook de dekhengsten bezoeken. Je mag foto’s en selfies maken.
Een kort bezoek duurt 1 uurtje.
Een kort bezoek kost € 30.- voor een groep van 1 tot 4 personen. Voor elke persoon boven de 4 komt er € 6.- bij.

Ze houden even van elkaar.

Voor een uitgebreide rondleiding en ook voor een kort bezoek dient er een afspraak gemaakt te worden. Bij interesse neem contact op.