Alpaca veulens 2021

Te verwachten alpaca veulens in 2021.

Het vorig jaar (2020) hebben we 7 alpaca merries laten dekken. Van die 7 leken er naderhand 2 niet drachtig te zijn. Dus we verwachten dat er 5 alpaca veulens 2021 worden geboren op onze farm. Het eerst is BAM Joyca weer aan de beurt uit een dekking van Sunsetestate Urban Tactics. We verwachten dit veulen begin mei. De tweede van BAM Luna uit een dekking van BAM Kosmo verwachten we in juni. Het veulen van de zwarte BAM Laika uit een dekking van NZ Black Magic Black Knight van alpaca Vekofarm verwachten we begin juli 2021. Het veulen van Vekofarm Julia uit een dekking van BAM Kosmo komt ook in juli. De cria van BAM Fantasy uit een dekking van BAM Kosmo wordt op het eind van juli verwacht. BAM Healey is gedekt door Quality Line Kolorado van Alpaca Osli. Bam Healey lijkt nu echter niet drachtig te zijn. Erg jammer.

Het eerste alpaca veulen in 2021.

Op 30 april 2021 is ons eerste alpaca veulen van dit jaar geboren uit onze donker fawn merrie BAM Joyca na een dracht van 343 dagen. Dat is voor haar doen lang genoeg. Het was na middernacht en steenkoud toen de cria geboren werd maar het is een mooi sterk bruin merrie veulen dat al snel gaat lopen en drinken. Ze lijkt wel door een goocheltruck van Houdini in de stal gezet te zijn. We zijn heel erg blij met deze eerste cria van 2021 en omdat hier dit jaar de namen van de veulens met een O beginnen geven we haar de naam Oudini.

Oudini is pas geboren en we hebben haar op een deken gelegd.
Omdat het ijzig koud is hebben we haar een dekje gegeven.
Oudini op de wei.

Wij kijken nu uit naar de 3 cria’s die hier geboren zullen worden uit de dekkingen van BAM Kosmo en naar de cria van de zwarte BAM Laika die gedekt is door NZ Black Magic Black Knight. Verder willen we ook graag informatie delen over de cria’s uit dekkingen van BAM Kosmo van andere alpaca fokkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *