Alpaca Dekservice

Bij de alpaca dekservice van Bamby Alpaca Farm bieden wij twee mogelijkheden voor klanten om gebruik te maken van onze Alpaca Dekservice. Bij een dekking van een alpaca merrie door een van onze hengsten kunt u naar Bamby Alpaca Farm toekomen “drive by” of wij komen met de hengst naar u toe “mobile”.

Drive by: Bij een ‘drive by’ dekking komt u met de merrie langs en u laat haar bij ons dekken. Na de dekking neemt u de merrie direct weer terug mee naar huis en zorgt u zelf voor de drachtigheidsdiagnose. Als de merrie niet drachtig blijkt te zijn dan kunt u opnieuw met de merrie langskomen om haar opnieuw te laten dekken.

BAM Kosmo dekt BAM Fantasy en zoon BAM Outlaw snuffelt.
BAM Kosmo dekt BAM Fantasy en zoon BAM Outlaw snuffelt.
Sunsetestate Urban Tactics dekt BAM KikiDee.
Sunsetestate Urban Tactics dekt BAM KikiDee.

Mobile: Met een ‘mobile mating’ komt de hengst naar u. De merrie wordt bij u gedekt en na de dekking gaat de hengst weer mee terug naar Koningsbosch. U zorgt zelf voor de drachtigheidsdiagnose. Als de merrie niet drachtig is dan komen wij weer met de hengst langs om haar opnieuw te laten dekken. Wel worden dan voorrijkosten en eventuele exportkosten aangerekend! We willen met onze jonge hengst Bam Kosmo geen lange reizen maken in de trailer. Binnen 50 km van hier kan het nog wel met BAM Kosmo. Met de zwarte oudere hengst Sunsetestate Urban Tactics gaan we hooguit 80 km.

AAB

Wij zijn aangesloten bij Alpaca Association Benelux. De richtlijnen en voorwaarden voor dekkingen staan beschreven bij de dek overeenkomsten van de AAB.

Merrie laten dekken

Als je een goede alpaca merrie hebt en je wilt ze graag laten dekken door een goede hengst dan willen wij graag adviseren. Er zijn in Nederland en België super goede alpaca hengsten aanwezig die kwaliteit aan een kudde kunnen toevoegen.

Onze alpaca dekhengsten voor seizoen 2024 zijn BAM Kosmo en beginneling BAM Outlaw.

Kwaliteit van de vacht

Ons criterium hierbij is op de eerste plaats degelijke gezonde sterke dieren zonder gebreken. Heer belangrijk is ook de te verwachten kwaliteit en kleur van de vacht. De beste witte en fawn kleurige alpaca’s hebben over het algemeen de fijnste, zachtste en beste vacht. BAM Outlaw heeft een vacht waarvan de jury twijfeld tussen fawn en light. Hij werd reserve kleurkampioen fawn en de andere keer reserve kleurkampioen lights. BAM Outlaw heeft een enorm dichte vacht en een uiterst fijne krimp. Zijn mooiste prijs tot nu is wel dat de judge hem Judges Joyce gaf. Als junior werd Outlaw een geweldige toekomst voorspeld door de judge. Een alpaca met zo’n dichte vacht heeft ook altijd veel dek haren. Aan die toekomst begint BAM Outlaw in 2024.

Kosmo heeft wel dikkere prijzen gewonnen, maar Outlaw trekt zijn witte neus niet terug voor zijn stoere vader.