Alpaca’s te koop

In het seizoen 2020 zijn er weer vier alpaca’s te koop bij Bamby Alpaca Farm. Drie gekleurde hengst veulens en een donker merrie veulen met zwarte accenten. Alle vier mooi gekleurde alpaca’s met een goede kwaliteit vacht.

Alle vijf veulens van Bamby Alpaca Farm uit 2019 hebben Sunsetestate Peruvian Urban Tactics als vader. Sunsetestate Peruvian Urban Tactics is geboren in Nieuw Zeeland uit twee super mooie zwarte dieren van de beste alpaca fokker van zwarte alpaca’s in Australië Canchones fine black alpaca. Één hengstveulen houden we zelf om later in te kunnen zetten als dekhengst.

In juni 2020 zijn alle dieren die we te koop hebben aangeboden verkocht. Onderaan deze pagina kun je zien welke alpaca’s er in 2021 bij Bamby Alpaca Farm te koop zullen zijn.

Tweeling alpaca hengsten

Begin 2020 hebben we afscheid genomen van onze tweeling BAM Messenger en BAM Montana. (Messi en Monty). Ze hebben nieuwe lieve baasjes en ze wonen hier niet ver vandaan op een unieke plek. We gaan Messi en Monty geregeld bezoeken.

De
Messi en Monty pas cria geschoren op de dijk met Lexi.
De alpaca tweeling is verkocht
De tweeling in de avondschemering

Verkocht.

De tweeling Messi en Monty is verkocht en ze wonen bij de nieuwe eigenaar.

Overige beschikbare dieren.

Naast de verkochte tweeling waren er bij Bamby Alpaca Farm in de lente van 2020 nog enkele mooi gekleurde alpaca’s te koop. Een zeer goed fawn kleurig alpaca hengstveulen (BAM Mistral) en een bruin alpaca merrieveulen (BAM Misty) van 2019. Inmiddels zijn ook deze twee verkocht.

Van de 5 veulens van 2019 zijn nog 2 alpaca's te koop. 1 alpaca hengst veulen is te koop en het alpaca merrie veulen is te koop.
Op de foto onze vijf veulens van 2019. Tussen de tweeling rechts op de foto staat Magic. Links staat het alpaca hengst veulen BAM Mistral achter het alpaca merrie veulen BAM Misty.

Afstamming.

De stamboom van BAM Misty bij alpaca's te koop.
Hier boven de stamboom van merrie veulen BAM Misty
Het 1 jarige merrie veulen BAM Misty na haar eerste scheerbeurt. Deze alpaca is te koop.
BAM Misty geschoren. Alpaca merrie veulen BAM Misty is te koop.
BAM Misty trots en peinzend op de dijk.
BAM Misty trots en peinzend op de dijk.
De stamboom van hengstje BAM Mitral.
Hierboven de stamboom van hengst veulen BAM Mistral
Het eenjarige hengstveulen BAM Mistral na zijn eerste scheerbeurt.
BAM Mistral geschoren. Fawn alpaca hengstveulen BAM Mistral in het midden.
Van deze drie een jaar oude alpaca's zijn er twee te koop. Het mooie fawn kleurige hengst veulen in het midden op de foto mag weg en ook voor het bruine merrie veulen rechts hebben we nog geen acceptabel bod.
Van deze drie een jaar oude alpaca’s zijn er twee te koop. Het mooie fawn kleurige hengst veulen in het midden op de foto is verkocht en ook het bruine merrie veulen rechts is verkocht.
In het midden staat de fawn kleurige hengst BaM Mistral en rechts het donker bruine merrie veulen BAM Misty. Links op de foto onze toekomstige fawn dekhengst BAM Magic.
In het midden staat de fawn kleurige hengst BaM Mistral en rechts het donker bruine merrie veulen BAM Misty. Links op de foto onze potentiële toekomstige fawn dekhengst BAM Magic.

Meer.

Omdat we twee mooie dekhengsten hebben en ook omdat BAM Magic familie is van bijna al onze merries hebben we in september 2020 besloten om BAM Magic te koop aan te bieden. BAM Magic is een stoere zelfbewuste hengst met een fantastische bruine vacht. Hij heeft nog niet mogen dekken maar we denken dat hij volgend seizoen vanaf het begin inzetbaar is voor dekkingen. Wilt U nu snel andere alpaca’s kopen, dan kunt U het beste eens kijken op AlpacaMarkt

BAM Magic te koop

BAM Magic is een huacaya hengst. Zijn kleur is dark fawn. Hij is geboren op 11 mei 2019 uit onze super mooie witte merrie BAM Healey en zijn vader is de zwarte Sunsetestate Urban Tactics.
Zijn eerste vacht is heel erg fijn.
Micron 14,8 mic en een SD van 3,1 mic.
Hij is geregistreerd bij de AAB met chipnummer: 967000010205850
Ook zijn moeder BAM Healey heeft beroemde ouders en grootouders.
Hij is halstermak en gaat graag mee voor een wandeling en gaat ook zonder protest de trailer in.
Smetje. Hij heeft enkele weken na zijn geboorte zijn oog bezeerd aan een heel fijn stalen veertje. Door operaties hebben we het oog kunnen redden. Er zit een blauw vlekje op zijn linker oog. Gelukkig ziet hij nu goed met beide ogen.
Wij vroegen voor BAM Magic €4000.- . Na de deelname aan de Fleeceshow AAB najaar 2020 denken wij dat wij zelf de vacht van BAM Magic te hoog gewaardeerd hebben. Zijn junior vacht won slechts een vierde prijs met 73 punten. Acht en een halve punt minder dan onze BAM Kosmo die twee jaar ouder is. Misschien wordt hij nooit de super dekhengst die wij in hem zagen. Zeker is wel dat hij nooit BAM Kosmo uit zijn zetel zal kunnen stoten. Verder hebben we drie mooie mannelijke veulens die misschien wel net zo mooi kunnen worden. Daarom mag BAM Magic nu weg voor € 2000.- Kom hem eens bekijken. Hij is super.

BAM Magic net voor zijn scheerbeurt
BAM Magic net voor zijn scheerbeurt in 2020 .
Nog even een vluchtig kijkje in de vacht voordat Magic geschoren wordt.
Nog even een vluchtig kijkje in de vacht voordat Magic geschoren wordt.
Ook moeder Bam Healey heeft fantastische genen.
De stamboom van BAM Magic. Ook moeder BAM Healey heeft het in de genen.

Relativeren BAM Magic.

BAM Magic had als cria (2019) een super mooie cria vacht met geweldig goede karakteristieken ( gemiddelde vezeldikte 14,8 µm en een SD van 3,1 micron ). Daarna won zijn eerste vacht in 2020 slechts een vierde prijs op de vachtenshow met 73 punten. Dan denk je dat het geen super mooie hengst is. Misschien is hij dat toch wel. Hij is na zijn oogoperatie in 2019 heel erg verwend waardoor zijn vacht uiteraard achteruit is gegaan. Hij is nu op weg naar zijn tweede vacht en die ziet er weer perfect uit. BAM Magic stamt van een zeer goede zwarte dekhengst (Sunsetestate Urban Tactics) en hij is een zoon van onze beste merrie (BAM Healey). Hij is een halfbroer van onze prachtige dekhengst BAM Kosmo. Hij heeft het in de genen en hij heeft het bij zijn cria vacht overduidelijk laten zien. Hij kan volgend seizoen (2021) dekken. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Hij verdient zeker een kans om zich te bewijzen.

Halverwege zijn tweede vacht ziet de vacht van BAM Magic er in november 2020 alvast weer prima uit.

Later dit jaar (2021) hebben we weer enkele alpaca’s te koop.

Eerst willen we graag de veulens van 2019 en 2020 laten beoordelen op een alpaca show. Vooral om een reële waarde voor de dieren te kunnen vragen. Op de eerste plaats kunnen we dan een mooi zwart merrie veulen (BAM Namasté) van 2020 te koop aanbieden. Ze is een volledige zus van onze prachtige zwarte merrie BAM Laika die twee jaar ouder is en nu voor de eerste keer drachtig is van NZ Black Magic Black Knight die nu eigendom is van Alpaca Vekofarm.
Ook kunnen er naast BAM Magic nog 1 of twee hengstveulens weg. Ook de jonge hengsten gaan eerst naar een show voordat ze verkocht worden.