Activiteiten bij Bamby Alpaca Farm

Activiteiten op de alpaca farm.

De activiteiten bij Bamby alpaca farm bestaan onder meer uit: Een bezoek aan uw evenement met alpaca’s. Een kort bezoek op de boerderij bij Bamby Alpaca Farm. Een uitgebreide rondleiding op de boerderij. Het geven van spincursussen en bootcamps spinnen. Het omgaan met alpacawol. Ook voor mooie fotoshoots bent U bij Bamby Alpaca Farm welkom.

Spincursussen.

Spincursus najaar 2024.
Hier leer je naast het spinnen ook hoe je van alpacawol een uiterst hoogwaardig garen kunt maken.
De eerst volgende wol spincursus bij Bamby Alpaca Farm (5 lessen) zal gegeven worden in het najaar van 2024. Iedere week een les. De tijd en dag voor de lessen kunnen in overleg met de deelnemers vastgelegd worden. Als je interesse hebt om mee te doen stuur dan een mailtje naar Irmgard: irmgard@bamby.nl of bel Irmgard op 0657677698.
Wil je een spincursus later volgen dan kun je dat kenbaar maken. Je krijgt dan later een herinnering met de vraag of je wel of niet mee wilt doen en welke middagen/avonden voor jou het beste uitkomen. Je kunt dan meedoen in een groep van vijf of zes personen. Vijf middagen/avonden.

Van wol tot garen.
Van wol tot garen.

Rondleidingen op de alpaca farm.

Irmgard vertelt graag over alpaca’s en na een korte algemene inleiding laat ze je graag kennismaken met onze dieren. Je mag ze aaien, snoepjes voeren, blaadjes voeren, foto’s maken en ook met enkele dieren wandelen over de dijk in onze wei. Op het laatst kun je genieten van een drankje aan de tafel in de wei samen met de alpaca’s die ook graag naar de tafel komen voor een blaadje en ook omdat ze nieuwsgierig zijn en sommigen willen ook wel vriendschap sluiten.

Onze vijf veulens van 2021 lopen graag mee aan het halster. Ook met jou over de dijk.
Onze vijf veulens van 2021 lopen graag mee aan het halster. Ook met jou over de dijk.
De veulens van 2021 mogen de dijk als speelplaats gebruiken.
De veulens van 2021 mogen de dijk als speelplaats gebruiken.

Halstermak.

Alle dieren van onze alpaca farm zijn halstermak en ze hebben allemaal over de dijk moeten lopen om het diploma te krijgen.

Al onze alpaca's hebben het diploma dijklopen aan het halster.
Al onze alpaca’s hebben het diploma dijklopen aan het halster.
Ook bezoekers lopen graag met onze dieren over de dijk. Foto van 1 juli 2022.
Ook bezoekers lopen graag met onze dieren over de dijk. Foto van 1 juli 2022.

Bezoek aan uw locatie.

In de zomer hebben we de altijd de beschikking over jonge lieve dieren. We komen U graag bezoeken op uw bedrijf of instelling met deze mooie alpaca’s. Ze gaan graag op de foto en eten brokjes uit de hand. De alpaca’s knabbelen graag aan blaadjes die je hun voorhoud en laten zich graag aaien. Ze zijn nieuwsgierig en ze lopen graag een stukje mee aan het halster. Meestal poepen en plassen ze niet op een vreemde locatie en zeker niet binnen. Zouden ze dat wel doen dan ruimen we dat meteen op. Ze hebben altijd in de lente al een reputatie opgebouwd als gasten op bruiloften, bejaardentehuizen, tuincentra, kinderfeestjes en vooral thuis op de dijk met rondleidingen.

Outlaw, Ocean en Olympia samen met Irmgard op een bruiloft.
Outlaw, Ocean en Olympia samen met Irmgard op een bruiloft.

Rondje Andes over onze dijk eventueel met kunstmatige stortbui kan de hele zomer voor een kleine groep.

Onze alpaca farm kunt U bezoeken. Het kan uiteraard alleen op afspraak. Op onze alpaca boerderij is er ondertussen veel gebeurd. En er lopen weer prachtige veulens. Met de jonge dieren mag je aan een halster wandelen over ons terrein en als je dat aan durft ook over de dijk op onze Andes wei.

Naast onze oudere dieren zijn er ook weer jonge dieren. Deze lieverds zijn in 2021 geboren. Ze lopen allemaal graag mee over de dijk aan het halster. Welke wil je. Kies maar. Ze gaan allemaal graag mee.
Inmiddels zijn al onze dieren geschoren. Ook de jaarlingen. Ze zijn minder wollig, maar ze zijn nog net zo lief.

Fluffy

Fluffy is onze jongste nakomeling van seizoen 2021. Haar moeder had geen melk. Ze is met de fles groot gebracht en Fluffy ziet ons nog steeds als moeder. Fluffy vindt mensen leuker dan alpaca’s. Wij vinden Fuffy ook heel lief. Misschien nemen we haar later wel in huis als de hond het ook goed vindt.

BAM Olympia (fluffy) en Irmgard zijn dikke vriendinnen.

Veulens 2022.

Ook dit jaar 2022 zijn er veulens geboren. Het zijn drie lieve hengstveulens en daarna twee unieke merrietjes. Een bruine hengst van BAM KikiDee en een rosé grijze hengst van BAM Joyca. Een merrie veulen van onze beste merrie BAM Healey en Quality Line Gost. Verder ook een fawn vrouwelijke cria van onze zwarte BAM Laika en BAM Kosmo. En een creme kleurig mooi hengstje van BAM Luna. Dus drie hengstveulens en twee merries.

De eerste twee cia's van 2022 zijn allebei van het mannelijke geslacht.
De eerste twee cria’s van 2022. Pablo en Parcival.
De twee merrie veulens van dit jaar. Prestige en Papillon.
De twee merrie veulens van 2022. Prestige en Papillon.
Deze lieve alpaca merrie Laika ging altijd graag mee op avontuur. Nu is ze drachtig en laten we haar met rust.
De twee zwarte veulens van mei 2020 met hun moeders.
De twee zwarte veulens van mei 2020 met hun moeders.

Activiteiten op de alpaca farm in het najaar van 2022. Wij geven spincursussen en bootcamps spinnen. Het blijft mogelijk om een rondleiding op onze alpaca farm te boeken. Ook komen wij graag met enkele dieren bij jou op bezoek om jouw evenement een extra impuls te geven. Bamby Alpaca Farm wil dan ook graag uw bedrijf of instelling bezoeken met enkele lieve alpaca’s. Voor een boeking neem contact op met Irmgard op irmgard@bamby.nl of bel Irmgard: 0657677698

Kinderen en alpaca's
De kinderen zijn enthousiaster dan de alpaca’s.
Laika eet brokjes van het kleine handje.
Die lippen van Laika kriebelen wel lekker op het handje.
Laika is populair bij iedereen.
Laika is wel de populairste bij de kinderen en ook bij de ouders.


Op afspraak kunnen belangstellenden Bamby Alpaca Farm bezoeken.

Kort bezoek aan de alaca boerderij.

Voor een kort bezoek van een uur waarbij we uitleggen hoe de alpaca in elkaar zit en hoe hij gehouden dient te worden vragen wij € 30.- voor een groep van maximaal 4 personen. Elke persoon meer kost € 6.- meer. Bij een kort bezoek aan Bamby Alpaca Farm kan uiteraard ook kennis gemaakt worden met onze alpaca’s. Je mag de dieren knuffelen en snoepjes en blaadjes voeren. Uiteraard mag je ook foto’s maken.

Het eerste veulen van 2020 is op 2 mei geboren. Ze is zwart en haar naam is Namasté.
Het eerste veulen van 2020 is op 2 mei geboren. Ze is zwart en haar naam is Namasté.

Rondleiding op onze alpaca boerderij.

Wij geven ook rondleidingen op onze boerderij. Een uitgebreide rondleiding op onze alpaca boerderij Bamby Alpaca Farm voor een groep tot 4 personen kost € 50.- Voor elke persoon meer komt er € 8.- bij. Wij kunnen maximaal 10 personen op onze farm toelaten. Bij een uitgebreid bezoek hoort naast de uitleg en het knuffelen ook dat je met een alpaca aan het halster rond mag lopen over ons terrein. En als het weer mooi is mag je de alpacas nat spuiten. Na de rondleiding kunnen we gezellig bij een kop koffie nog even napraten en eventueel foto’s uitwisselen. Een uitgebreide rondleiding duurt over het algemeen anderhalf uur en met nagenieten bij een kopje koffie mag er een half uurtje bijkomen.
Er is van alles te beleven. Ook verkoeling met water.

Sommige alpaca's zijn gek op water en anderen hebben er een hekel aan

Deze BAM Healey houdt veel van water. Ook als het niet warm is zoekt ze het water op. Healey is altijd bereid om te douchen en om in het water te gaan liggen.

pootje baden in de diepte omgeven door een dijk.

Bij warm weer laten we vaak wat water uit de bron naar het diepste punt in het weiland lopen en dan zijn de alpaca’s in hun nopjes.

Irmgard doet voor hoe je een alpaca brokjes voert.

Irmgard doet voor hoe je een alpaca brokjes voert.

Alpaca's snoepen graag alprofos brokjes en de jonge dame doet het goed.

Alpaca’s snoepen graag alprofos en deze jonge dame heeft de slag te pakken. Je moet de alpaca niet uit het bakje laten eten maar uit de hand. Alpaca’s bijten niet, maar het kriebelt wel een beetje als ze de snoepjes met hun zachte snuit uit je hand pakken. Soms schrapen ze ook wel een beetje met de tanden over je handpalm. Sommige bezoekers laten dan van schrik alle brokjes op de grond vallen. Dat is niet nodig.

Gekke beesten die alpaca's.

De alpaca’s vinden Daisy zo leuk dat ze er verlegen van wordt.

De dames willen met de lieve alpaca op de foto
Ook de alpaca's vinden de dame leuk.

De genegenheid is wederzijds. Zij vindt hem leuk en hij vindt haar leuk.

Pause in de photoshoot.

Pause in de photoshoot.

Twee leuke mannen met ieder een alpaca hengst aan het halster.

Deze twee jonge mannen uit de randstad lopen na afloop van de rondleiding op de alpaca farm nog even met twee alpaca hengsten door een weiland. Naar eigen zeggen beleefden ze hier de mooiste dag van het jaar.

Leonardo filmt de alpaca's voor de documentaire op Rai TV in Italië.
Leonardo filmt Irmgard en Simona licht bij terwijl Irmgard alpacawol kaardt.

In september 2017 heeft het televisie duo Leonardo en Simona uit Italië hier bij Bamby Alpaca Farm opnames gemaakt van onze farm en van de dieren en van de wolverwerking. Ze waren bezig met het maken van een documentaire over aparte dingen in Nederland. Klompen, kaas, Amsterdam etc. én Bamby Alpaca Farm. Wij hebben ons in 2018 op de Italiaanse Rai televisie gezien. Daar zijn we trots op. Bedankt Simona en Leonardo voor de leuke dag en de uitzending op RAI TV.

In juni 2019 krijgen we bezoek van 5 studenten uit China. Ze willen kennismaken met onze dieren en informatie over alpaca’s.

Deze meisjes met Julia.
Candy met Luna aan het halster.

Blaadjes

Actieviteiten op de alpaca farm zijn o.a. rondleidingen.
Macho’s

Leuke bezoekers 2020

Ook in de zomer van 2020 komen er geregeld leuke bezoekers. Met deze twee moest Irmgard haar Engels weer naar boven halen. Extra afgedaald uit Amsterdam om Bamby Alpaca Farm te bezoeken. Wij hopen dat ze tevreden weer terug zijn gegaan.
Deze twee leuke lieve jonge mensen hebben echt genoten van onze alpaca’s en wij hebben ook plezier gehad.

In de zomer lusten de alpaca’s graag een groen blaadje. Ze zijn wel kieskeurig. Wilgen blaadjes. De grote bladeren van de moerbei zijn ook erg populair.

De takken goed vast houden. Dan trekken de alpaca’s de bladeren ervan af en eten ze op

Rondleidingen.

Irmgard verzorgt graag bezoeken en rondleidingen. Voor vrienden (bekenden) is een bezoekje aan onze alpaca farm uiteraard gratis. Voor andere bezoekers vragen we een bijdrage zoals boven omschreven. Een kort bezoek of een rondleiding kan alleen na een afspraak. Bij Bamby Alpaca Farm kun je intensief kennis maken met onze alpaca’s in weilanden met bomen, bamboe, heuvels, waterplas en dennenbos. Na een korte wandeling op onze boerderij met enkele dieren aan het halster over de dijk en door het weiland is er koffie en kan er uitleg (demonstratie) gegeven worden over de verwerking van de alpacawol tot hoogwaardig garen.

Voor kinderfeestjes en picknick tussen de alpaca’s kunt U terecht bij een leuke echte boerderij hier vlak bij. Maak daarvoor een afspraak bij Alpacafarm In De Puthof.

Bezoek met alpaca’s.

Graag bezoeken wij uw bedrijf of instelling met enkele van onze dieren. In het voorjaar 2020 beschikten wij op de alpaca farm over meerdere dieren die lief en aaibaar zijn. Ons bezoek met vijf alpaca’s aan Tuincentrum Daniëls was een groot succes.

Andere activiteiten op de alpaca farm. Bamby Alpaca Farm gaat op verzoek ook naar evenementen toe. Hier op bezoek bij Tuincentrum Daniëls in Vlodrop.
De twee jonge merries hebben naar hun zin. Ook de tweeling heeft plezier. Moeder Bamby heeft haar bedenkingen.
Hier laat Irmgard aan Kelly zien hoe je begint met spinnen.

Bootcamp. Het is ook mogelijk om het spinnen en de beginselen van het omgaan met alpacawol onder de knie te krijgen via een bootcamp op één lange dag. Maak daarvoor een afspraak. Maximaal vier personen. De volgende bootcamp spinnen kan altijd op afspraak. Minimaal twee personen. Mail Irmgard: irmgard@bamby.nl

Unieke foto’s.

Alleen onze kleindochter Lexi is tot nog toe met onze tweeling Messi en Monty samen op de dijk in onze wei gefotografeerd. Wil je ook een unieke foto van je kind, kleinkind of tweeling met onze alpaca’s dan kom snel. Maak een afspraak voor een van onze activiteiten op de alpaca farm. De tweeling is inmiddels naar de nieuwe eigenaar. Er zijn ook dit seizoen weer erg lieve bijzondere cria’s geboren. Er zijn alvast twee heel erg lieve zwarte veulens. En er komen er snel meer.

De alpaca tweeling Messi en Monty op de dijk bij Bamby Alpaca Farm.