Alpaca veulens 2023

Dekkingen 2022

Vorig jaar 2022 zijn de meeste (2) van onze merries gedekt door BAM Kosmo. BAM Healey is gedekt door Vekofarm Clint Eastwood en BAM Laika is gedekt door Tiendo Molino Loxely.

Veulen van BAM Joyca

BAM Joyca werd op 13 juni 22 succesvol gedekt door BAM Kosmo. Op 17 mei 2023 werd hun hengstveulen BAM Quandor geboren. “Quandor” is een prachtig fawn kleurig hengst veulen. Hij lijkt in eerste instantie nog mooier dan zijn volle roan kleurige broer BAM Parcival. BAM Parcival heeft meer van zijn ook roan kleurige moeder. BAM Quandor heeft meer van zijn fawn kleurige vader. Hij is te vroeg en ook prematuur geboren. Binnen twee dagen heeft hij daar geen last meer van en staat hij al stevig zijn mannetje tussen de 9 merries (minus de brave moeder) is 8 opdringerige merries. En wat heeft hij al een mooie dichte vacht. BAM Kosmo heeft weer een nieuwe concurrent geproduceerd. Jammer voor Kosmo, wel leuk voor ons. En we krijgen nog twee veulens van Kosmo. We hopen voor Kosmo dat er niet nog twee mooie hengsten bijkomen. Verder is het zo dat niet alleen de veulenvacht en de eerste vacht van Kosmo geweldig waren. Kosmo heeft daarna nog eens 5 formidabele vachten afgeleverd en het ziet er erg naar uit dat er meer bijkomen.

Quandor en moeder Joyca.
Quandor en moeder Joyca.

Het veulen van BAM Healey.

Het veulen van Bam Healey en Vekofarm Clint Eastwood is op 15 juni 2023 geboren. Het is een prachtig merie veulen en we noemen haar Quechua.

Quechua en moeder Healey.
Quechua en moeder Healey.

Het veulen van BAM Fantasy en BAM Kosmo.

Na een dracht van 374 dagen heeft BAM Fantasy op 4 juli 2023 een prachtig bruin merrie veulen op de wei gezet. Ze heeft een mooie witte neus en ook een witte kin en bef. We noemen haar QuiriAnka

Het merrieveulen van BAM Kosmo met moeder BAM Fantasy

Het laatste veulen van dit seizoen.

Uit een dekking van onze zwarte BAM Laika door de zwarte hengst Tiendo Molino Loxely is op 2 augustus een prachtig grijs(?) merrie veulen geboren. We noemen haar Quilla (uitspraak Kiesha), naar de maangodin van de Inka’s.

Quilla is erg prematuur geboren.
Quilla is erg prematuur geboren.

Onze twee laatste veulens van 2023 QuiriAnka en Quilla samen op de dijk.
Onze twee laatste veulens van 2023 (QuiriAnka en Quilla) samen op de dijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *