Outlaw

BAM Outlaw wordt een geweldige dekhengst.

Bam Outlaw wordt misschien wel onze mooiste hengst ooit. Zoon van BAM Kosmo en BAM Fantasy. Hij is fawn of licht fawn van kleur. Geboren in augustus 2021. Outlaw heeft een uitzonderlijk mooie vacht over zijn hele lichaam. Unbelievable zei de jury op de voorjaarsshow 2022 in Deurne en voorspelde hem een grote toekomst. Vorig jaar heeft hij op het nippertje 1 merrie kunnen bevruchten. De merrie heeft haar dracht verloren. Jammer. In 2024 mag hij aan zijn toekomst beginnen. Hier bij Bamby Alpaca Farm zijn de goede merries te veel familie van hem om ze te mogen dekken. Wij denken wel dat hij bij een goede merrie een kampioen kan kweken. Verder is hij lief, slim en gewillig. We brengen de hengsten dagelijks naar de overbuurman en moeten een drukke weg oversteken. Outlaw steekt de neus in het halster. Kosmo is minder makkelijk. Wij gaan dagelijks twee keer de weg over met drie hengsten en een ruin. BAM Outlaw ziet het verkeer en is de slimste van het groepje. Hij is gewoon cool. De anderen hebben nukken. Als er een vrachtwagen of tractor langs komt gaan ze terug. Outlaw niet, die vertouwt op het baasje. Vroeger is BAM Outlaw overal mee naar toe gegaan. Hij is nog altijd de liefste en de meest aaibare van onze vier volwassen mannen. Verder is het zo dat dichtheid in de vacht altijd samen gaat met veel dek haren. Als BAM Outlaw goed in de vacht zit heeft hij dus veel dek haren. Dat zien ze dan, maar als ze in de vacht kijken dan zien ze hoe mooi zijn vacht is. Fijn, structuur, dicht. Omdat zijn vacht tussen midfawn en lightfawn inhangt wordt hij de ene keer ingedeeld bij fawn en de andere keer bij de lights. Op een show won hij het kleurkampioenschap Fawn bij de vachtenshow en op de halstershow werd hij reserve kleurkampioen Lights. Dat zegt niets over zijn kleur, maar wel veel over zijn kwaliteit.

Show Deurne.

BAM Kosmo kreeg de eerste prijs in een grote groep met de belofte van de jury dat hij Grand Champion van een volgende show kan worden als hij volwassener is.
BAM Outlaw kreeg de eerste prijs in een grote groep met de belofte van de jury dat hij Grand Champion van een volgende show kan worden als hij volwassener is.

Vacht bij zijn tweede scheerbeurt.

Nadat BAM Outlaw vlak na zijn geboorte in augustus cria geschoren is heeft hij in mei weer een behootlijk lange vacht met formidabele karakteristieken.
Nadat BAM Outlaw vlak na zijn geboorte in augustus cria geschoren is heeft hij in mei weer een behootlijk lange vacht met formidabele karakteristieken.

Voorouders

Gild Edge Gold Standard werd slechts reserve kampioen op een grote internationale alpaca show. Bij alpaca Flanders waren ook al enkele Grand Champions. Toen zijn we in 2016 naar alpaca Flanders gegaan voor een dekking. Er waren meerdere uitstekende hengsten waaronder ook Grand Champions. Wij hebben gekozen voor de reserve Grand Champion Gild Edge Gold Standard toen eigendom van Alpaca Flanders voor een dekking van BAM Healey en dat heeft ons de geweldige dekhengst BAM Kosmo opgeleverd. Uit een dekking van Kosmo met BAM Fantasy is BAM Outlaw geboren. Mooier dan Outlaw bestaat niet. Prachtige vacht. Goed lichaam. Lief. Zijn eerste dekking moet hij nog doen. Dat gaat in 2024 gebeuren. Nu wil hij ook al graag maar bevruchten is er nog niet bij. Hij is nu weg bij zijn 2 jaargenootjes (meisjes). Het gaat inmiddels buitenverwachting goed samen met de twee oudere hengsten en de ruin.

BAM Outlaw is weg bij zijn vriendinnetjes. Beetje zielig wel. Het moet toch.
BAM Outlaw is weg bij zijn vriendinnetjes. Beetje zielig wel. Het moet toch.

Hij heeft een mooie jeugd gehad samen met zijn vriendinnetjes. Nu is dat afgelopen. Jammer voor Outlaw en Ocean en Olympia.

De alpaca jeugd is bijna afgelopen voor deze drie.
De alpaca jeugd is afgelopen voor deze drie.

Najaar show Deurne.

Op de alpaca fleeceshow op 17 december in Deurne wint BAM Outlaw de eerste prijs bij de fleeces van de fawn dieren in zijn categorie met 83 punten. Hij wordt ook reserve kleurkampioen fawn. Verder krijgt hij “JUGES CHOICE” wat betekend dat de jury zijn vacht de beste vindt van alle beoordeelde vachten.

Ondanks dat de vacht van BAM Outlow net geen kampioen fawn (reserve kampioen fawn) werd qua punten, vindt de jury zijn vacht wel de mooiste van alle vachten die beoordeeld werden. (Judges Choise)
Ondanks dat de vacht van BAM Outlaw net geen kampioen fawn (wel reserve kampioen fawn) werd qua punten, vindt de jury zijn vacht toch de mooiste van alle vachten die beoordeeld werden. (Judges Choise)

BAM Outlaw en vader BAM Kosmo

BAM Kosmo heeft op zijn eerste haltershow een tweede prijs gewonnen. Op zijn tweede haltershow won hij naast een eerste prijs ook het kleurkampioenschap fawn. Daarna heeft hij alleen met vachten meegedaan aan shows en altijd de eerste prijs gewonnen. Ook op de laatste vachtenshow als adult in december 2022 als kreeg hij weer de eerste prijs bij de fawn alpaca’s. Als senior wint vader BAM Kosmo in 2023 naast de eerste prijs ook het kleurkampioenschap fawn en wordt hij Reserve Grand Champion van de vachtenshow in Waregem. Zoon BAM Outlaw won op zijn eerste haltershow in maart 2022 wel de eerste prijs met de belofte van de jury dat hij hem zo mooi vond dat hij later ooit Grand Champion kan worden. Dat werd hij in december 2022 niet. Wel zijn vacht werd door de jury als de allerbeste (Judges Choice) beoordeeld.

De vacht van BAM Outlaw was de beste van alle fleeces in de ogen van de jury.
De eerste vacht van BAM Outlaw was de beste van alle fleeces in de ogen van de jury.

Moeder van BAM Outlaw.

BAM Outlaw heeft de prachtige vacht niet alleen van vaders kant. De moeder van BAM Outlaw ( BAM Fantasy) heeft ook een geweldige vacht. En nu ook op 11 jarige leeftijd heeft BAM Fantasy nog steeds een prachtige vacht met een lage micron en met veel krimp. Mede daardoor zou BAM Outlaw een nog betere dekhengst kunnen worden dan zijn prachtige vader BAM Kosmo. Wij zijn ervan overtuigd dat BAM Kosmo en BAM Outlaw kunnen concureren met de beste dekhengsten in de Benelux. Het zijn lieve mooie handzame dieren die ook nog eens jaarlijks een super vacht afleveren. Verder heeft Kosmo hier al een aantal mooie nakomelingen. Outlaw is gewoon te mooi en te lief om te verkopen. Hij moet eerst een paar nakomelingen maken en dan nog. De meeste van onze merries zijn te veel familie van BAM Outlaw om door hem te laten dekken. In 2024 willen we collega fokkers in de gelegenheid stellen om hun mooie merrie door BAM Outlaw te laten dekken.
Dekgeld: € 950.- voor een dekking hier bij Bamby Alpaca Farm. Omdat we BAM Outlaw graag op gang zien komen geven we op de dekkingen door BAM Outlaw een flinke korting in de eerste maanden van dit jaar tot en met april 2024.

Zelfs de tiende fawn vacht van de bijna elf jarige moeder BAM Fantasy van Outlaw is nog steeds goddelijk mooi.
Zelfs de tiende fawn vacht van de bijna elf jarige moeder BAM Fantasy van Outlaw is nog steeds goddelijk mooi.

Genen.

De vader van BAM Kosmo moet wel van goede afkomst zijn. Hij is in Australië slechts reserve grand champion geweest. Dat kan ook een fout of voorkeur van de jury geweest zijn of misschien was de grand champion mooier. Toch is hij naar Europa gekomen omdat er wel iemand zijn uitzonderlijke kwaliteiten zag. Onze BAM Healey werd in 2016 gedekt door deze hengst met als resultaat BAM Kosmo. Ook BAM Kosmo won als veulen slechts een tweede prijs. De tweede keer werd hij kleurkampioen en op vachtenshows wint hij nog steeds continu eerste prijzen. BAM Kosmo heeft op 7 jarige leeftijd pas 10 veulens waarvan de meesten bij ons (Bamby Alpaca Farm). Zijn mooiste nakomeling is wel BAM Outlaw. De moeder van BAM Outlaw is ook mooi. BAM Outlaw wil inmiddels wel graag dekken. De eerste die komt kan een dekking voor de merrie krijgen voor € 850.- Doet hij het dan niet, dan zou je eventueel met een dekking door BAM Kosmo weg kunnen gaan of later terug komen voor BAM Outlaw.
BAM Kosmo heeft door de jaren heen een fijne lange fawn, dichte, gebundelde, glanzende vacht met een grovere krimp. BAM Outlaw heeft een licht fawn gekleurde, dichte, gebundelde, glanzende vacht met een heel fijne krimp die uniform is over zijn hele lichaam (overal hetzelfde). De jury keek op alle plekken in de vacht van Outlaw en hij zei: “the same, the same … unbelievable” en gaf Outlaw de eerste prijs in een grote groep fawn hengsten. Op de volgende vachtenshow won hij naast de eerste prijs fawn ook judges choice. De beste van alle vachten. Beetje raar natuurlijk dat hij bij de fawn vachtenshow de dikste prijs wint en dan met de lights mee moet doen. De show daarna won hij de tweede prijs bij de lights en werd hij reserve kleurkampioen lights. Ze weten niet of hij midfawn of lightfawn is. Twijfel geval. We hebben hem laten scheren zodat hij opnieuw kan beginnen aan een nieuwe mooie vacht. Ons maakt de kleurbenoeming weinig uit. Zijn vacht is bijzonder mooi!

BAM Outlaw pas geschoren.
BAM Outlaw pas geschoren

Dek carriere BAM Outlaw.

BAM Outlaw heeft naast een fijne uniforme vacht een geweldige krimp (CRV en SDC) en dus een gebundelde dichte vacht met dichtheid en lengte. BAM Outlaw is een zoon van BAM Kosmo en van BAM Fantasy. BAM Kosmo heeft een dichte lange gebundelde en fijne vacht. BAM Fantasy heeft op 11 jarige leeftijd nog een fijnheid van de vacht dik onder de 20 µm. BAM Kosmo is een geweldig mooie dekhengst. BAM Outlaw heeft een dichtere en meer uniforme vacht. Deze twee hengsten lopen met de zwarte hengst (Sunsetestate Urban Tactics) en een ruin samen op de wei aan de overkant van de weg. We brengen de dieren in de ochtend en halen ze s’avonds terug. Drukke weg oversteken, geen enkel probleem. Vooral BAM Outlaw is een lieverd. Als hij dat gedrag ook nog eens kan overbrengen aan nakomelingen dan heb je naast een mooie alpaca ook een echte vriend(in). In eerste instantie waren we bang dat BAM Outlaw niet zou dekken omdat hij eigenlijk veel te lief lijkt om op een merrie te springen. Maar dat doet hij erbij. Gelukkig.
Omdat we zelf voorlopig geen merrie hebben die BAM Outlaw zou kunnen (mogen) dekken geven we collega fokkers die BAM Outlaw op gang willen helpen een flinke korting op een dekking van hun merrie door BAM Outlaw in de eerste maanden van 2024 tot en met mei.

Stamboom BAM Outlaw

BAM Outlaw heeft 3,13 % inteelt via Silverstream Flashdance. Beide ouders zijn kinderen en kleinkinderen van de super dekhengst Silverstream Flashdance, die door Alpaca Farm Carpe Diem geïmporteerd werd uit Australië. Flashdance is een zoon van de legendarische Alpaca Fibers Brutus die de beroemdste zoon is van Peruvian Hemmingway. De moeder van BAM Outlaw is een van de laatste kinderen van Flasdance (BAM Fantasy). De moeder van BAM Kosmo ( BAM Healey ) is een kleindochter van Flashdance. De vader van BAM Healey is Rural Alianza Don Pepe. En de vader van Kosmo is niemand minder dan Gilt Edge Gold Standard van Alpaca Flanders. BAM Kosmo is een prachtige fawn dekhengst met alvast prachtige nakomelingen. Door de extra inbrengst van de prachtige moeder van BAM Outlaw (BAM Fantasy) zou het heel goed kunnen dat BAM Outlaw nog mooiere nakomelingen kan produceren.

BAM Outlaw links is nog dichter dan BAM Kosmo