Outlaw

BAM Outlaw wordt een geweldige dekhengst.

Bam outlaw is onze mooiste hengst ooit. Zoon van BAM Kosmo en BAM Fantasy. Hij is fawn van kleur. Geboren in augustus 2021. Outlaw heeft een uitzonderlijk mooie vacht over zijn hele lichaam. Unbelievable zei de jury op de voorjaarsshow 2022 in Deurne.

Show Deurne.

BAM Kosmo kreeg de eerste prijs in een grote groep met de belofte van de jury dat hij Grand Champion van een volgende show kan worden als hij volwassener is.
BAM Outlaw kreeg de eerste prijs in een grote groep met de belofte van de jury dat hij Grand Champion van een volgende show kan worden als hij volwassener is.

Vacht bij zijn tweede scheerbeurt.

Nadat BAM Outlaw vlak na zijn geboorte in augustus cria geschoren is heeft hij in mei weer een behootlijk lange vacht met formidabele karakteristieken.
Nadat BAM Outlaw vlak na zijn geboorte in augustus cria geschoren is heeft hij in mei weer een behootlijk lange vacht met formidabele karakteristieken.

Voorouders

Gild Edge Gold Standard werd slechts reserve kampioen op een grote internationale alpaca show. Bij alpaca Flanders waren ook al enkele Grand Champions. Toen zijn we in 2016 naar alpaca Flanders gegaan voor een dekking. Er waren meerdere uitstekende hengsten waaronder ook Grand Champions. Wij hebben gekozen voor de reserve Grand Champion Gild Edge Gold Standard toen eigendom van Alpaca Flanders voor een dekking van BAM Healey en dat heeft ons de geweldige dekhengst BAM Kosmo opgeleverd. Uit een dekking van Kosmo met BAM Fantasy is BAM Outlaw geboren. Mooier dan Outlaw bestaat niet. Prachtige vacht. Goed lichaam. Lief. Zijn eerste dekking moet hij nog doen. Dat gaat in 2023 gebeuren. Nu wil hij ook al graag maar bevruchten is er nog niet bij. Hij is nu weg bij zijn 2 jaargenootjes (meisjes). Het gaat inmiddels buitenverwachting goed samen met de twee oudere hengsten en de ruin.

BAM Outlaw is weg bij zijn vriendinnetjes. Beetje zielig wel. Het moet toch.
BAM Outlaw is weg bij zijn vriendinnetjes. Beetje zielig wel. Het moet toch.

Hij heeft een mooie jeugd gehad samen met zijn vriendinnetjes. Nu is dat afgelopen. Jammer voor Outlaw en Ocean en Olympia.

De alpaca jeugd is bijna afgelopen voor deze drie.
De alpaca jeugd is afgelopen voor deze drie.

Najaar show Deurne.

Op de alpaca fleeceshow op 17 december in Deurne wint BAM Outlaw de eerste prijs bij de fleeces van de fawn dieren in zijn categorie met 83 punten. Hij wordt ook reserve kleurkampioen fawn. Verder krijgt hij “JUGES CHOICE” wat betekend dat de jury zijn vacht de beste vindt van alle beoordeelde vachten.

Ondanks dat de vacht van BAM Outlow net geen kampioen fawn (reserve kampioen fawn) werd qua punten, vindt de jury zijn vacht wel de mooiste van alle vachten die beoordeeld werden. (Judges Choise)
Ondanks dat de vacht van BAM Outlaw net geen kampioen fawn (wel reserve kampioen fawn) werd qua punten, vindt de jury zijn vacht toch de mooiste van alle vachten die beoordeeld werden. (Judges Choise)

BAM Outlaw en vader BAM Kosmo

BAM Kosmo heeft op zijn eerste haltershow een tweede prijs gewonnen. Op zijn tweede haltershow won hij naast een eerste prijs ook het kleurkampioenschap fawn. Daarna heeft hij alleen met vachten meegedaan aan shows en altijd de eerste prijs gewonnen. Ook op de laatste vachtenshow in december 2022 kreeg hij weer de eerste prijs bij de adult fawn alpaca’s. Zoon BAM Outlaw won op zijn eerste haltershow in maart 2022 wel de eerste prijs met de belofte van de jury dat hij hem zo mooi vond dat hij later ooit Grand Champion kan worden. Dat werd hij in december 2022 niet. Wel zijn vacht werd door de jury als de allerbeste (Judges Choice) beoordeeld.

De vacht van BAM Outlaw was de beste van alle fleeces in de ogen van de jury.
De eerste vacht van BAM Outlaw was de beste van alle fleeces in de ogen van de jury.

Moeder van BAM Outlaw.

De moeder van BAM Outlaw ( BAM Fantasy) heeft op 12 jarige leeftijd nog steeds een prachtige vacht met een lage micron en met veel krimp. Mede daardoor zou BAM Outlaw een nog betere dekhengst kunnen worden dan zijn prachtige vader BAM Kosmo. Wij zijn ervan overtuigd dat BAM Kosmo en BAM Outlaw kunnen concureren met de beste dekhengsten in de Benelux. Het zijn lieve mooie handzame dieren die ook nog eens jaarlijks een super vacht afleveren. En af en toe verkopen we ook nog wel een dekking. Verder heeft Kosmo hier al een aantal mooie nakomelingen waarvan we er al veel verkocht hebben. Outlaw is gewoon te mooi en te lief om te verkopen. Hij moet eerst een paar nakomelingen maken en dan nog. De meeste van onze merries zijn te veel familie van BAM Outlaw om door hem te laten dekken. We gaan binnenkort toch maar proberen of hij dekt met een van onze merries en dan kijken of hij ook bevrugt.