Alpaca tweeling

Op 24 mei 2019 is onze oudste merrie BAM Bamby bevallen van een alpaca tweeling. Eerst kwam Messenger. Beetje klein eigenlijk omdat Bamby best wel erg dik was. Tien minuten later kwam de nageboorte al. Dat is snel. Het was geen nageboorte maar een tweede veulen. Bamby was moe en 10 kg lichter. Daarna kwam er geen derde veulen maar wel een zware nageboorte. Dat was ook nog eens drie kg. Van Bamby was niet veel meer over. Intussen is Bamby weer op peil en ze geeft de kinderen ook nog eens genoeg melk. Ze zijn samen op drie weken al 7 kg bijgekomen. Honderd gram per dag per man (cria). Dat is net genoeg. Ze waren bij de geboorte al niet echt zwaar en ze groeien wat minder snel. Ze blijven langer klein en lief dan cria’s die een moeder voor zichzelf alleen ter beschikking hebben. Ook hebben ze geen behoefte aan meer melk dan ze bij Bamby kunnen krijgen. Soms drinken ze vreedzaam samen. Soms ook apart. Bamby vindt het allemaal goed. Ze zijn erg actief op de wei en in de stal. Het zijn kleine rowdy’s. Dat hebben ze van hun vader. Deze alpaca tweeling is het allermooiste ooit.

Deze alpaca tweeling is bijna identiek
De eerste dag van Messie en Monty
Wedstrijd rennen. Ik binnendoor. Jij buitenom.
Lexi geeft de alpacas snoepjes.

Kleindochter Lexi heeft ook al een bezoek gebracht aan onze twins en ze mocht de oudere dieren uiteraard verwennen met lekkere brokjes.

Alpaca tweeling drie maanden na de geboorte.

Messi en Monty zijn op een leeftijd van drie maanden nog altijd graag bij elkaar en vaak maken ze samen gebruik van moeder. Nu is het niet meer dat ze steeds samen onder moeder duiken. Ze knabbelen aan het hooi en aan het gras. Ook brokjes alpamin en alprofos en bladeren eten ze al. Tussen de andere crias blijven ze toch wel een close koppel. Ze spelen vaak samen en zijn meestal dicht bij elkaar in het weiland en in de stal.

Messi en Monty in de paddock tegen de avond.
Messi en Monty in de paddock net voor zonsondergang.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *