Activiteiten bij Bamby Alpaca Farm


Op afspraak kunnen belangstellenden Bamby Alpaca Farm bezoeken.

Kort bezoek bij Bamby Alpaca Farm

Voor een kort bezoek van een half uur waarbij we uitleggen hoe de alpaca in elkaar zit en hoe hij gehouden dient te worden vragen wij € 30.- voor een groep van maximaal 4 personen.
Bij een kort bezoek aan Bamby Alpaca Farm kan uiteraard ook kennis gemaakt worden met onze alpaca’s. Je mag de dieren dan ook knuffelen en snoepjes voeren. Uiteraard mag je ook foto’s maken.

Rondleiding op de alpaca boerderij.

Een uitgebreide rondleiding op onze alpaca boerderij Bamby Alpaca Farm voor een groep tot 4 personen kost € 50.- Voor elke persoon meer komt er € 6.- bij. Wij kunnen maximaal 10 personen op onze farm toelaten. Bij een uitgebreid bezoek hoort naast de uitleg en het knuffelen ook dat je met een alpaca aan het halster rond mag lopen over ons terrein. En als het weer mooi is mag je de alpacas nat spuiten. Na de rondleiding kunnen we gezellig bij een kop koffie nog even napraten en eventueel foto’s uitwisselen. Een uitgebreide rondleiding duurt over het algemeen een uur en met nagenieten bij een kopje koffie mag er een half uurtje bijkomen.

Sommige alpaca's zijn gek op water en anderen hebben er een hekel aan

Deze BAM Healey houdt veel van water. Ook als het niet warm is zoekt ze het water op. Healey is altijd bereid om te douchen en om in het water te gaan liggen.

pootje baden in de diepte omgeven door een dijk.

Bij warm weer laten we vaak wat water uit de bron naar het diepste punt in het weiland lopen en dan zijn de alpaca’s in hun nopjes.

Irmgard doet voor hoe je een alpaca brokjes voert.

Irmgard doet voor hoe je een alpaca brokjes voert.

Alpaca's snoepen graag alprofos brokjes en de jonge dame doet het goed.

Alpaca’s snoepen graag alprofos en deze jonge dame heeft de slag te pakken. Je moet de alpaca niet uit het bakje laten eten maar uit de hand. Alpaca’s bijten niet, maar het kriebelt wel een beetje als ze de snoepjes met hun zachte snuit uit je hand pakken. Soms schrapen ze ook wel een beetje met de tanden over je handpalm. Sommige bezoekers laten dan van schrik alle brokjes op de grond vallen. Dat is niet nodig.

Gekke beesten die alpaca's.

De alpaca’s vinden Daisy zo leuk dat ze er verlegen van wordt.

De dames willen met de lieve alpaca op de foto
Ook de alpaca's vinden de dame leuk.

De genegenheid is wederzijds. Zij vindt hem leuk en hij vindt haar leuk.

Pause in de photoshoot.

Pause in de photoshoot.

Twee leuke mannen met ieder een alpaca hengst aan het halster.

Deze twee jonge mannen uit de randstad lopen na afloop van de rondleiding op de alpaca farm nog even met twee alpaca hengsten door een weiland. Naar eigen zeggen beleefden ze hier de mooiste dag van het jaar.

Leonardo filmt de alpaca's voor de documentaire op Rai TV in Italië.
Leonardo filmt Irmgard en Simona licht bij terwijl Irmgard alpacawol kaardt.

In september 2017 heeft het televisie duo Leonardo en Simona uit Italië hier bij Bamby Alpaca Farm opnames gemaakt van onze farm en van de dieren en van de wolverwerking. Ze waren bezig met het maken van een documentaire over aparte dingen in Nederland. Klompen, kaas, Amsterdam etc. én Bamby Alpaca Farm. Wij hebben ons in 2018 op de Italiaanse Rai televisie gezien. Daar zijn we trots op. Bedankt Simona en Leonardo voor de leuke dag en de uitzending op RAI TV.

In juni 2019 krijgen we bezoek van 5 studenten uit China. Ze willen kennismaken met onze dieren en informatie over alpaca’s.

De meisjes met Julia.
Candy met Luna aan het halster.
Macho’s

Blaadjes

In de zomer lusten de alpaca’s graag een groen blaadje. Ze zijn wel kieskeurig. Wilgen blaadjes. De grote bladeren van de moerbei zijn ook erg populair.

De takken goed vast houden. Dan trekken de alpaca’s de bladeren ervan af en eten ze op

Rondleidingen.

Irmgard verzorgt graag bezoeken en rondleidingen. Voor vrienden (bekenden) is een bezoekje uiteraard gratis. Voor andere bezoekers vragen we een bijdrage zoals boven omschreven. Een kort bezoek of een rondleiding kan alleen na een afspraak. Bij Bamby Alpaca Farm kun je intensief kennis maken met onze alpaca’s in weilanden met bomen, bamboe, heuvels, waterplas en dennenbos. Na een korte wandeling op onze boerderij met enkele dieren aan het halster over de dijk en door het weiland is er koffie en kan er uitleg (demonstratie) gegeven worden over de verwerking van de alpacawol tot hoogwaardig garen.

Voor kinderfeestjes en picknick tussen de alpaca’s kunt U terecht bij een leuke echte boerderij hier vlak bij. Maak daarvoor een afspraak bij Alpacafarm In De Puthof.

Spincursussen.

In november 2019 beginnen we weer met het geven van een spincursus. Hier leer je naast het spinnen ook hoe je van alpacawol een uiterst hoogwaardig garen kunt maken. Je kunt dan meedoen in een groep van vijf of zes personen. Vijf avonden. Het is ook mogelijk om het spinnen en de beginselen van het omgaan met alpacawol onder de knie te krijgen via een bootcamp op één lange dag. Maak een afspraak. Twee of drie personen.